latinica  ћирилица
30/10/2020 |  19:47 ⇒ 20:49 | Autor: RTRS

Saniran sistem grijanja na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci (VIDEO)

Projektom energetske efikasnosti koji provodi Vlada Republike Srpske saniran je sistem grijanja na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci.
Ekonomski fakultet Banja Luka - Foto: RTRS
Ekonomski fakultet Banja LukaFoto: RTRS

Do kraja godine na zgradi ovog fakulteta trebalo bi da bude zamijenjena stolarija i rekonstruisan krov.

U prvoj fazi sanirana je podstanica za centralno grijanje.

Kapacitet stare podstanice nije bio dovoljan za adekvatno grijanje prostorija Ekonomskog i Pravnog fakulteta.

- Mi smo zaista imali velikih problema sa grijanjem i kvalitetom ovih prozora i stolarije u nekim hladnijim danima. Poslije završetka ovog projekta, taj problem će biti riješen - izjavio je dekan Ekonomskog fakulteta UNIBL Milenko Krajišnik.

- Zaista mi je drago što će naši studenti koji ovdje stiču svoja znanja u UNIBL, na svim fakultetima, koji su ovdje smješteni, imati daleko uslovnije uslove za učenje i rad - poručila je ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić.

U okviru projekta energetske efikasnosti osim Ekonomskog fakulteta biće sanirani i Mašinski i Pravni fakulteti u Banjaluci, kao i Tehnološki fakultet u Zvorniku.

- To su sve infrastrukturni projekti i realizacija koja je pred nama učiniće svakako da visoko obrazovanje u Republici Srpskoj dobije još jedan snažniji zamah kroz obezbjeđenje boljih uslova za naše studente i naše akademsko osoblje - izjavio je ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđan Rajčević.

U resornom Ministarstvu kažu da je Vlada u ovoj godini, za razvoj visokog obrazovanja, izdvojila preko 125 miliona maraka.