latinica  ћирилица
30/10/2020 |  21:10 ⇒ 21:55 | Autor: SRNA

Mandić: Ekspertska vlada trajaće godinu i pripremiti fer izbore

Mandatar Zdravko Krivokapić liderima pobjedničkih koalicija u Crnoj Gori ponudio je da ekspertska vlada koju će predvoditi traje od 200 dana do najviše godinu, a treba da pripremi prve fer i slobodne izbore, saopštio je jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić.
Andrija Mandić - Foto: RTRS
Andrija MandićFoto: RTRS

Mandić je istakao da se na današnji dan predstavnici nove većine u parlamentu i mandatar, iz obaveze prema preminulom mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju, nisu mogli sastati, a da ne postignu neki dogovor.

- Ponosan sam što smo uspjeli da nađemo neko rješenje koje će omogućiti da Crna Gora dobije Vladu. To rješenje nije onako kako smo zamišljali mi iz DF-a, ali je važno da građani znaju da će uskoro biti konstituisana Vlada, da će biti sastavljena od 12 ministarstava i mandatara kao predsjednika - rekao je Mandić.

On je za Radio-televiziju Crne Gore izjavio da će ministri biti nestranačke ličnosti i da neće pripadati nijednoj stranci.

- Vlada će biti reformska i mandatar je predložio da traje 200 dana, ili najviše godinu, a treba da pripremi prve fer i slobodne izbore. Onda se ide na nove parlamentarne izbore, jer ćemo imati ambijent u kojem će svakako svi moći slobodno da se izjasne - naveo je Mandić.

On je poručio da je režim Mila Đukanovića pobijeđen 30. avgusta, ali da slijede novi izazovi.

- Ovo je sad jedna nova borba kako da se Crna Gora otme iz ruku tajkuna druge porodice koja želi da zamijeni prvu porodicu, kako da se otme iz uticaja stranih ambasada - rekao je Mandić.