latinica  ћирилица
30/10/2020 |  21:11 ⇒ 21:16 | Autor: B92

Đoković: Tužan dan, jednostavno mi se nije igralo

Najbolji teniser svijeta poslije poraza od Lorenca Sonega istakao je kako ovo jako tužan dan zbog smrti mitropolita Amfilohija.
Novak Đoković (foto: Thomas Kronsteiner / Getty Images) -
Novak Đoković (foto: Thomas Kronsteiner / Getty Images)

Srpski teniser izgubio je ubjedljivo od Italijana i nakon susreta je istakao "kako je odradio ono zbog čega je došao".

- Јako tužan dan. Poštovani Amfilohije je bio veliki borac za pravoslavlje i neko ko je služio kao neka vrsta zvijezde vodilje za srpski pravoslavni narod i Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori. Imao sam čast i radost da ga upoznam, provedem neko vrijeme blizu njega i osjetim predivnu energiju koju je on posjedovao. Iako fizički više nije živ, njegov duh će, siguran sam, biti prisutan dugi niz godina - rekao je Đoković.

- Mislim da mu toliko dugujemo da barem treba da se sjećamo njega i da sa osmjehom budemo zahvalni za sve ono što je uradio, pogotovo u posljednje vrijeme, koje je bilo jako turbulentno u Crnoj Gori; naravno iz političkih razloga. Dosta velikih stvari se odlučivalo, pogotovo kada je crkva u pitanju. On je bio odvažan i hrabar i pokazao je narodu pravi primjer kako treba da se čuva kulturno nasljeđe i naša duhovna baština. Na tome mu veliko hvala - rekao je srpski teniser.

Najbolji teniser svijeta kaže da mu se jednostavno nije igralo.

- I nije mi se igralo, da budem iskren. Nije toliko uticala tužna vijest; jeste uticala, ali nije u tolikoj mjeri da zbog toga baš i ne mogu da igram. Ali, generalno mi se jednostavno nije igralo. Odradio sam ono što sam htio da odradim i zbog čega sam došao. Јako čudan dan. Tako je, kako je. Nastavljam dalje, okrećem novu stranicu. Sada ću malo biti sa porodicom, vraćam se u Srbiju i radujem se tome. Onda ću se dobro spremiti za London i pokušaću tamo da završim snažno i na najbolji mogući način - zaključio je Novak.