latinica  ћирилица
31/10/2020 |  12:43 | Autor: SRNA

Linta: "Otkos" prva veća zločinačka akcija ustaškog Tuđmanovog režima

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta istakao je da je hrvatska akcija "Otkos", prije 29 godina, bila jedna od prvih većih zločinačkih akcija ustaškog režima Franje Tuđmana u realizaciji projekta stvaranja etnički čiste hrvatske države bez ili sa što manje Srba.
Miodrag Linta (Foto: mc.rs) -
Miodrag Linta (Foto: mc.rs)

Linta je napomenuo da je većina ubijenih likvidirana klanjem ili vatrenim oružjem nakon prebijanja i mučenja, a nekolicina je i spaljena poslije izvršenog zločina, te podsjetio da je među stradalim vojnicima i civilima bilo Hrvata, Mađara i ostalih porijeklom iz mješovitih brakova.

On je ponovo pozvao Tužilaštvo za ratne zločine da pokrene istragu i podigne optužnice protiv nalogodavaca i počinilaca monstruoznih zločina nad Srbima tokom i poslije zločinačke akcije hrvatske paravojske "Otkos".

- Neprihvatljivo je Tužilaštvo za ratne zločine u Beogradu u najvećoj mjeri sudi samo Srbima, jer na taj način potvrđuje vrhunsku laž Zagreba i Sarajeva da su Srbi agresori i zločinci a Hrvati i Bošnjaci tobože oslobodioci i žrtve - ponovio je Linta.