latinica  ћирилица
01/11/2020 |  13:52 | Autor: SRNA

Krivokapić: Današnji dan litija svih litija

Mandatar za stastav nove vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić rekao je da je mitropolit Amfilohije danas sabrao narod da bi pored njegovog odra iskazali jedinstvo u vjeri i ljubavi.
Zdravko Krivokapić (foto:© Sputnik / Nebojša Popović) -
Zdravko Krivokapić (foto:© Sputnik / Nebojša Popović)

- Današnji dan je litija svih dosadašnjih litija koje su se slile iz svih krajeva, a predvodi je niko drugi nego naš mitropolit - istakao je Krivokapić u obraćanju nakon opjela blaženopočivšem mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju.

On je naveo da je mitropolit Amfilohije svjedočio o iskrenosti i istini i da zato njegove reči gromko odzvanjaju i daleko se čuju.

Krivokapić je istakao da je svaki susret sa Amfilohijem bio radost i učenje, te da je mitropolit svakog čovjeka doživljavao kao sabrata.

On je naglsio da su građani Crne Gore ostali bez velikana koji stoji rame uz rame sa Svetim Petrom Cetinjskim i Njegošem.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić naveo je da je Amfilohije bio jedan od najvećih duhovnika i teologa ovog vremena.

- Mitropolit Amfilohije je neko sa kim se morate oprostiti, a sa kim se nije moguće rastati - dodao je Bečić.

On je izrazio nadu da će vladika Amfilohije biti posljednji vladika koji je morao da brani crkvu od dijela svog naroda, a branio ju je tako da je svakome unaprijed oprostio.