latinica  ћирилица
02/11/2020 |  14:43 ⇒ 22:11 | Autor: RTRS

Predsjednica Srpske u Tesliću: Položen kamen temeljac (FOTO/VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović položila je danas kamen temeljac za izgradnju fiskulturne sale Osnovne škole "Petar Petrović Njegoš" u Tesliću, koja se finansira donatorskim sredstvima Vlade Srbije u iznosu od oko 300.000 evra.
Željka Cvijanović u Tesliću - Foto: RTRS
Željka Cvijanović u TeslićuFoto: RTRS

Cvijanović je rekla da je zadovoljna što je ona kandidovala ovaj projekat Vladi Srbije i najavila da će uskoro na školskim objektima biti zamijenjena stolarija.Ona je zahvalila Vladi Srbije na sličnim projektima koji su realizovani u Srpskoj.

      View this post on Instagram

Nekada sam ovdje sjedila u školskoj klupi, a danas sam ponosna što smo položili kamen temeljac za izgradnju fiskulturne sale koja će učenicima ove škole služiti kao mjesto za sport i rekreaciju. Posjeta Osnovnoj školi "Petar Petrović Njegoš" u Tesliću evocira najljepše uspomene na đačko doba.

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic) on Nov 2, 2020 at 5:59am PST

Cvijanović je ponosna što je svojevremeno pohađala ovu školu.

Direktor Osnovne škole "Petar Petrović Njegoš" Goran Zarić zahvalio je vladama Srbije i Srpske, kao i predsjednici Srpske, na realizaciji projekta za koji navodi da će značajno unaprijediti odvijanje nastavnog programa.

On očekuje da će sala biti dovršena do septembra naredne godine.

Manifestaciji je prisustvovao i poslanik iz Teslića u Predstavničkom domu PS BiH Dragan Bogdanić.

Izvođač radova na projektu "Dogradnja sportske sale sa pratećim prostorijama uz objekat", je teslićko preduzeće Graditelj.

Tokom boravka u Tesliću, predsjednica Srpske obišla je i firmu Dević tekstil.

Predsjednica Cvijanović u Tesliću

U sklopu posjete Tesliću predsjednica Republike Srpske obišla je radove na izgradnji školskog objekta za Područno odjeljenje Gornji Teslić, koje je u sastavu Osnovne škole "Ivo Andrić" Đulići.

Predsjednica Cvijanović posjetila školu izgradnji u gornjem Tesliću

Prethodno je Cvijanović posjetila opštinu Prnjavor, gdje je obišla radove na rekonstrukciji Doma zdravlja.