latinica  ћирилица
02/11/2020 |  16:01 ⇒ 16:46 | Autor: RTRS

Teslić: Cvijanović obišla firmu "Dević tekstil" (FOTO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović u sklopu svoje posjete Tesliću obišla je i firmu "Dević tekstil".
Željka Cvijanović u posjeti firmi "Dević tekstil" - Foto: RTRS
Željka Cvijanović u posjeti firmi "Dević tekstil"Foto: RTRS

 - Pohvalno je to što je ova kompanija izdvojila ogromna sredstva da bi izvršila modernizaciju i nabavila određenu opremu da bi se proces proizvodnje olakšao i da bi bili efikasniji - izjavila je Cvijanovićeva.

Ona je izrazila uvjerenje da će, kada se prevaziđu problemi, ova kompanija, koja zapošljava više od 300 radnika, "disati punim plućima", kao i drugi privredni subjekti u Srpskoj.

Željka Cvijanović u posjeti firmi "Dević tekstil"

- Zadovoljna sam i zbog toga što je Vlada Republike Srpske u ovo teško vrijeme kroz različite programe podrške pomagala i lokalne zajednice, ali isto tako i privredu, s ciljem, koji je i ostvaren, da se očuvaju radna mjesta i da se što je moguće manje ili na najmanji nivo svedu ove teške posljedice, kojima smo svi izloženi - izjavila je Cvijanovićeva.

Ona je poručila da su svi usmjereni na dva sektora - zdravstvo i privredu.

Generalni direktor preduzeća Dajana Blagić kaže da je pogoršana epidemiološka situacija svela na minimum investicije ove kompanije, koja zapošljava 310 radnika.

Ona je navela da su prošle godine za razvoj, modernizaciju i povećanje kvaliteta proizvoda preduzeća uložili više od 1.300.000 KM.

Željka Cvijanović u posjeti firmi "Dević tekstil"

Nešto ranije, tokom dana Cvijanović je položila kamen temeljac za izgradnju fiskulturne sale Osnovne škole "Petar Petrović Njegoš" u Tesliću, koja se finansira donatorskim sredstvima Vlade Srbije u iznosu od oko 300.000 evra.