latinica  ћирилица
02/11/2020 |  16:39 ⇒ 17:29 | Autor: RTRS

Predsjednica Srpske obišla radove na izgradnji Osnovne škole u Tesliću (FOTO)

U sklopu posjete Tesliću predsjednica Republike Srpske obišla je radove na izgradnji školskog objekta za Područno odjeljenje Gornji Teslić, koje je u sastavu Osnovne škole "Ivo Andrić" Đulići.
Predsjednica Cvijanović u  posjetila školu i izgradnji u Gonjem Tesliću - Foto: RTRS
Predsjednica Cvijanović u posjetila školu i izgradnji u Gonjem TeslićuFoto: RTRS

Ukupna vrijednost izgradnje ovog objekta je oko 300.000 KM.

Nakon posjete objektu, za koji je u oktobru 2018. godine kao predsjednik Vlade Republike Srpske položila kamen temeljac, Cvijanovićeva je rekla da je zadovoljna dinamikom radova i što će se učenici uskoro useliti u novi objekat.

Predsjednica Cvijanović posjetila školu izgradnji u gornjem Tesliću

- Ovo je zajednički angažman koji smo napravili prije nekog vremena u dogovoru Vlade Republike Srpske i izdvajanja sredstava. Isto tako dogovor se odnosi na to da ćemo morati ući u novu fazu koja se odnosi na opremanje - istakla je Cvijanović.

Ona je najavila da će škola biti opremljena i podrškom kabineta predsjednika Srpske, kao i Vlade Srpske i izrazila zadovoljstvo što će djeca i nastavnici imati bolje uslove za odvijanje nastave.

      View this post on Instagram

Nekada sam ovdje sjedila u školskoj klupi, a danas sam ponosna što smo položili kamen temeljac za izgradnju fiskulturne sale koja će učenicima ove škole služiti kao mjesto za sport i rekreaciju. Posjeta Osnovnoj školi "Petar Petrović Njegoš" u Tesliću evocira najljepše uspomene na đačko doba.

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic) on Nov 2, 2020 at 5:59am PST

- Sva naša sela i mjesne zajednice, i, naravno, naše opštine i gradovi, zaslužuju da imaju adekvatan školski prostor i ponosna sam svaki put kada završimo neki dobar projekat - naglasila je Cvijanovićeva.

Direktor Osnovne škole Biljana Kuzmanović rekla je da je veliki dio posla završen i da preostaju vanjski radovi, kao i dio unutrašnjih, te uvođenje centralnog grijanja.

Predsjednica Cvijanović u posjetila školu i izgradnji u Gonjem Tesliću

Ranije u toku dana, predsjednica Srpske položila je kamen temeljac za izgradnju fiskulturne sale Osnovne škole "Petar Petrović Njegoš" u Tesliću, koja se finansira donatorskim sredstvima Vlade Srbije u iznosu od oko 300.000 evra.

U sklopu posjete Tesliću, Cvijanović je obišla je i firmu "Dević tekstil".