latinica  ћирилица
02/11/2020 |  18:10 ⇒ 18:16 | Autor: SRNA

Višković: "Samatini" preduzeće za primjer u Srpskoj

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da je preduzeće "Samatini", koje se bavi proizvodnjom troslojnih parketa i ekskluzivnog namještaja i zapošljava više od 100 radnika, značajna kompanija za opštinu Milići i Srpsku i obećao joj pomoć u narednom periodu.
Milići: Višković posjetio preduzeće "Samatini" - Foto: SRNA
Milići: Višković posjetio preduzeće "Samatini"Foto: SRNA

Višković je rekao da se ova kompanija bavi specifičnom proizvodnjom, koja je rijetka na ovim prostorima i namijenjena evropskom tržištu.

- Kompletan proizvod "Samatinija" je za evropsko tržište. Malo se toga plasira na domaćem tržištu iz prostog razloga što je ovo proizvod visoke cijene i kvaliteta, tako da mnogi na našim prostorima nisu ni u poziciji da to sebi priušte - rekao je Višković novinarima tokom posjete ovoj kompaniji.

On je naveo da proizvodnja u ovom preduzeću ide u punom kapacitetu, te da rade za najeminentnije kuće, hotele, porodice, širom prostora bivše Јugoslavije, a i EU.

- Pandemija virusa korona je napravila, prije svega, problem u komunikaciji. Nije više problem da li imate proizvod ili nemate, već su bile otežane komunikacije i to se na neki način malo sada stabilizuje - rekao je Višković.

On je naglasio da u ovom preduzeću imaju dovoljno posla, da su stabilna porodična firma koja zapošljava više od 100 radnika, te da će Vlada Republike Srpske bez obzira ko se nalazio na njenom čelu i u narednom periodu da misli o ovakvim ljudima.

- Što imamo više ovakvih domaćina, biće lakše svima u Republici Srpskoj, budžetu i lokalnim zajednicama. Želim, prije svega, dobro zdravlje direktoru i njegovoj porodici, i da nastave kao što su radili do sada - rekao je Višković.

Direktor preduzeća Milenko Lalović zahvalio je Vladi Republike Srpske što misli na drvoprerađivače, kao i premijeru koji je našao vremena da posjeti ovaj pogon.

- Nadamo se da će Vlada i ubuduće voditi računa o privredi, o privrednom ambijentu u Republici Srpskoj i da ćemo izaći iz ovih problema prouzrokovanih virusom korona, velikom nedaćom koja nas je zadesila u prošlih osam mjeseci. Očekujemo da će biti bolje za sve nas - rekao je Lalović.