latinica  ћирилица
02/11/2020 |  18:33 ⇒ 18:34 | Autor: SRNA

Milići: "Vud - impeks" opstaje uprkos problemima

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković danas je posjetio preduzeće "Vud - impeks" u Milićima koje se bavi polufinalnom preradom drveta, opstaje 26 godina i trenutno zapošljava 32 radnika, te tom prilikom istakao da ova porodična firma predstavlja primjer dobrog poslovanja i da su svi koji zapošljavaju ljude - dobrobit i ove lokalne zajednice i Srpske.
Višković posjetio "Vud impeks" - Foto: SRNA
Višković posjetio "Vud impeks"Foto: SRNA

On je naglasio da u ovom preduzeću nije bilo oscilacija u rastu i padu, te da oni imaju neki svoj kurs, kao i da nije bilo smanjivanja plata, niti otpuštanja radnika.

- A ono što je najbitnije za institucije Republike Srpske jeste da su danas podijeljene plate za prošli mjesec. Oni nisu klasični finalisti, oni su polufinalisti, ali su u tome našli svoj biznis. Više od dva miliona KM prometa godišnje naprave i to je dovoljno za ovaj broj zaposlenih i njihovu porodicu, i ja podržavam ovakve i slične kompanije - rekao je Višković novinarima.

On je naveo da isporuka za evropsko tržište funkcioniše normalno - izvozi se i za Bliski istok, te da imaju mali problem u kontinuitetu snabdijevanja u "Šumama Srpske".

- To je više nego poznato da mnoga šumska gazdinstva nemaju ugovorene izvođače radova i onda tako dođu sukcesivno u problem da nemaju dovoljno sirovine da isporuče za finaliste - dodao je Višković.

Višković je ovoj firmi poželio uspješan rad i u narednom periodu, uz obećanje da će Vlada Srpske podržavati sve kompanije širom Republike, pa i ovu u Milićima i slične njima.

Direktor firme "Vud - impeks" Zoran Kazimirović rekao je novinarima da kompletnu proizvodnju izvoze u Zapadnu Evropu, te da obaveze redovno izmiruju.

- Imali smo problema zbog virusa korona i novonastale situacije, ali nismo smanjivali broj radnika, niti njihova lična primanja. Do kraja godine imamo ugovorene poslove, imamo i probleme koji nastaju zbog "Šuma Srpske", jer nema kontinuiteta isporuke sortimenata, ali riješiće se i to, nadamo se - naveo je Kazimirović.

Premijer Srpske Radovan Višković danas je posjetio i kompaniju "Savoks" u Milićima koja se bavi proizvodnjom montažnih kuća, aluminijumskih prozora, vrata i peleta, a njihovi proizvodi su među najkvalitetnijim u Evropi.