latinica  ћирилица
06/11/2020 |  15:39 ⇒ 16:04 | Autor: SRNA

Potpisan sporazum o saradnji komunalnih djelatnosti Srpske i Srbije

U Beogradu je potpisan sporazum o saradnji komunalnih djelatnosti Republike Srpske i Srbije, kojim su udruženja preduzeća u ovom sektoru dogovorila intenziviranje saradnje radi pronalaženja dodatnih modela finansiranja, transfera znanja, tehnologija i unapređenja inovacija u interesu unapređenja poslovanja i kvaliteta komunalnih servisa.
Srbija - Republika Srpska - Foto: SRNA
Srbija - Republika SrpskaFoto: SRNA

Sporazum su u Privrednoj komori Srbije potpisali predstavnici Udruženja za komunalnu djelatnost Privredne komore Srbije i Udruženja komunalnih i uslužnih djelatnosti koje samostalno funkcioniše u okviru Privredne komore Republike Srpske.

Ovaj sporazum predstavlja formalizaciju zajedničkih aktivnosti i septembarskih dogovora iz Trebinja privrednika u ovom sektoru privređivanja, saopšteno je iz Privredne komore Srbije.

Sekretar Udruženja za komunalnu djelatnost Privredne komore Srbije Dalibor Јoknić je ocijenio da je ovaj sporazum posebno značajan jer predviđa regionalnu saradnju i unapređenje zajedničkih aktivnosti na pronalaženju novih modlea finansiranja, transfera znanja, tehnologija i inovacija.

Prema njegovim riječima, dogovorena je i organizacija redovnih sjednica, kao i da svi postojeći sporazumi, dogovori i ugovori budu u okviru protokola koji je potpisan.

Predsjednik Udruženja komunalnih i uslužnih djelatnosti Republike Srpske Nedeljko Lambeta ukazao je da komunalna preduzeća iz Srpske moraju da iskoriste iskustvo firmi iz Srbije, kako bi u narednom periodu pokrenuli nove zajedničke projekte, unaprijedili edukaciju i poslovanje, na obostrano zadovoljstvo korisnika i u Srbiji i u Srpskoj.

Direktor beogradskog Јavnog komunalnog preduzeća "Gradska čistoća" Marko Popadić je rekao da je ovo finalizacija i početak zajedničke saradnje sa ciljem produbljivanja odnosa, nastupa kod međunarodnih instuitucija za projekte, radi što efukasnijeg rješavanja zajedničkih problema.

U saopštenju se navodi da je ovaj sporazum nastavak uspješne saradnje poslovnog udruženja "Komdel" iz Srbije, Privredne komore Srbije i Privredne komore Republike Srpske, kao i njihovog poslovnog udruženja, preduzeća komunalnih usluga.

Ukazano je da je dogovoreno i potpisivanje protokola o saradnji udruženja iz Republike Srpske i Poslovnog udruženja "Komdel".