latinica  ћирилица
06/11/2020 |  17:57 ⇒ 07/11/2020 | 00:16 | Autor: SRNA

Dodik: Nećemo otvarati kancelarije samoproglašenog Kosova

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da do njega nije stigla inicijativa za otvaranje kancelarije samoproglašenog Kosova u Sarajevu, ali i da stigne, to se neće desiti.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

- Nećemo otvarati nikakve kancelarije. BiH ne priznaje /samoproglašeno/ Kosovo, a posljednja odluka Predsjedništva je to i pokazala - rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je podsjetio da su ranije na prijedlog hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića dva člana Predsjedništva glasala za, a da je on bio protiv priznanja samoproglašenog Kosova.

- Po proceduri, ta odluka u tom slučaju ponovo ide na sjednicu Predsjedništva, a na ponovnom glasanju ja sam bio protiv te odluke, /bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik/ DŽaferović je bio uzdržan, a Komšić, koji je bio predlagač, rekao je da neće da glasa - naveo je Dodik.

On je pojasnio da to znači da odluka nije potvrđena i da je BiH tim činom odbila priznanje samoproglašenog Kosova.

- Samo preduzimanje mjera te vrste je nešto što je apsolutno suprotno toj odluci. Ukoliko dođe na odlučivanje, neće se desiti. Da li će to uraditi tamo neka opština u federalnom Sarajevu, to je nešto što ne možemo da zabranimo - rekao je Dodik.