latinica  ћирилица
09/11/2020 |  19:15 ⇒ 19:21 | Autor: srpskainfo.com

U Prijedoru osvanuo mural posvećen mitropolitu Amfilohiju

U Prijedoru je završeno oslikavanje murala koji je posvećen pokojnom crnogorsko-primorskom mitropolitu Amfilohiju.

Mural na kojem je zagrljaj mitropolita Amfilohija i dječaka oslikali su defektolozi Stevan Šeatović i Miloš Bajić na Domu mjesne zajednice Čirkin Polje.

Pored slike ispisali su i poruku "Bog svakoga drži na zemlji dok ne uradi ono zbog čega se rodio!"

Kažu da su zadovoljni svojim radom koji odiše snažnom emocijom i prenosi poruku topline i ljubavi prolaznicima u Ulici Milana Vrhovca.

– Pozitivne su reakcije svih koji su došli da pogledaju mural. Počastvovani smo što smo dobili priliku da ostavimo svoj trajni trag u vidu murala, a koji je ujedno posvećen velikom duhovnom vođi Amfilohiju. Ispunili smo očekivanja onih koji su tražili da oslikamo mural, i to nam je veoma drago – rekao je Šeatović za Srpskainfo.

Mural u prijedorskom naselju Čirkin Polje, nakon murala u Foči i Nevesinju, treći je u Republici Srpskoj koji je posvećen liku i djelu mitropolita Amfilohija.

Prijedorski mural rezultat je saradnje Gradske uprave i Omladinskog savjeta grada na Sani.

Šeatović i Bajić poznati su Prijedorčanima zbog svojih ranijih radova. Ovaj dvojac je na zidu vrtića "Radost" oslikao likove iz bajke. Prethodno su ukrasili učionicu u Domu za djecu ometenu u razvoju u kojoj inače drže časove defektologa za područno odjeljenje Centra "Sunce".