latinica  ћирилица
11/11/2020 |  14:12 ⇒ 14:47 | Autor: RTRS

Višković: Sredstva za vodovod u Knežici

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Kozarskoj Dubici sa načelnikom ove opštine Radenkom Reljićem o realizaciji infrastrukturnih projekata u ovoj opštini.
Višković-Reljić - Foto: RTRS
Višković-ReljićFoto: RTRS

Višković je rekao da je uputio finansijska sredstva ovoj opštini za nastavak izgradnje vodovoda u Knežici.

Podsjetio je iz projekta "Vodovod i kanalizacija Republike Srske" u ovoj opštini finansirana izgradnja novog sistema vodosnabdijevanja vrijedna nekoliko miliona KM, te konstatovao da projekat nije završen, potvrdivši da je danas interventno uputio finansijska sredstva.

- Ti ljudi treba da dobiju vodu i da taj projekat ide dalje u realizaciju - poručio je Višković.

Premijer Srpske je istakao da Vlada nije dozvolila da bude blokiran račun Kozarske Dubice, te da će i dalje pomagati tu opštinu.

- Mi smo i do sada pratili i pomagali ovu loklnu zajednicu, kao i sve lokalne zajednice od Trebinja do Novog Grada, vodeći računa da imamo ujednačen regionalni razvoj Republike Srpske - naveo je on.

Načelnik opštine je rekao da je premijer Višković obećao da će Kozarsku Dubicu i u budućnosti biti uključena u sve projekte koji će biti finansirani od Vlade Republike Srpske.

- Premijer je informisan o problema koje smo imali u finansiranju treće faze izgradnje vodovoda u Knežici i odmah danas, na njegovu interevenciju, biće interventno uplaćeno 100.000 KM, a građevinski radovi biće nastavljeni već sutra - rekao je Reljić i dodao da je odboreno još 100.000 KM za asfaltiranje lokalnih puteva.

Premijer Srpske je prethodno uručio ključeve stanova za 15 korisnika alternativnog smještaja u Kozarskoj Dubici.

Iz Vlade Srpske prethodno je saopšteno da je za saniranje posljedica pandemije virusa korona za opštinu Kozarska Dubica ukupno odobreno 1.638.209 KM i to za ublažavanje posljedica pandemije 1.018.430 KM, a za pomoć poslovnim subjektima za mart, april i maj 619.779.