latinica  ћирилица
12/11/2020 |  13:55 ⇒ 16:56 | Autor: SRNA

Rekonstruisana Dašnica - udahnula novu energiju Bijeljini (FOTO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić zvanično su predali na upotrebu rekonstruisani kanal Dašnica u gradu, u čije je uređenje uloženo gotovo pet miliona maraka.
Dodik u Bijeljini - Foto: SRNA
Dodik u BijeljiniFoto: SRNA

Duž obale je uređena staza za pješake i bicikliste, zasađen drvored, uređene su i 23 galerije sa klupama za odmor, obnovljene ograde na šest mostova, a sve je osvijetljeno led-rasvjetom.

Uređenje kanala jedan je od projekata za koji je Mićić ranije istakao da je primjer dobre saradnje lokalne vlasti i Vlade Republike Srpske na koji je najviše ponosan i koji građanima obezbjeđuje urbani prostor za šetnju i rekreaciju, ali je istovremeno značajan za zaštitu životne sredine i zaštitu Semberije od poplava.

Foto: SRNA

Dodik i Mićić danas su svečano otvorili i rekonstruisani Trg kralja Petra Prvog Karađorđevića u Bijeljini čija je obnova obuhvatila plato oko centralnog spomenika borcima poginulim u odbrambeno-otadžbinskom ratu i parkovske staze.

Dodik i Mićić svečano su otvorili i rekonstruisanu zgradu Sokolskog doma, koja je objekat pod zaštitom države, a biće sjedište najmlađeg pozorišta Republike Srpske Semberija i svjetski proslavljenog Hora Srbadija.

Sokolski dom građen je u neovizantijskom ili srpsko-vizantijskom stilu, a 2019. godine proglašen je nacionalnim spomenikom koji uživa najviši stepen zaštite u Republici Srpskoj.

Srpski član Predsjedništva BiH sa gradonačelnikom Bijeljine posjetio je i Dom zdravlja u ovom gradu koji u uslovima epidemije virusa korona radi sa četiri kovid ambulante.

Direktorka Doma zdravlja Danijela Đukin rekla je Srni da je ta zdravstvena ustanova od Civilne zašite Republike Srpske dobila i dva kontejnera, u jednom će biti potpuno odvojena kovid laboratorija, a drugi je predviđen za petu kovid ambulantu, ako bude bilo potrebno.

Ona je dodala da su u Dom zdravlja primljeni i novi ljekari i medicinske sestre koji su bili na Birou za zapošljavanje.

- Kovid bolnici u Banji Dvorovi Dom zdravlja je dao četiri ljekara i šest medicinskih sestara koji su već bili obučeni za rad u kovidu jer je naš sistem očuvan, a primili smo pet ljekara i 11 medicinskih sestara, sve koji su bili na Birou za zapošljavanje - navela je Đukinova.