latinica  ћирилица
12/11/2020 |  15:53 ⇒ 15:53 | Autor: SRNA

Dodik-Mićić: Sokolski dom - mjesto zajedničkog uspjeha grada i Vlade Srpske

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas, nakon otvaranja obnovljene zgrade Sokolskog doma u Bijeljini, da je ovaj spomenik kulture mjesto zajedničkog uspjeha Grada i vlasti Republike Srpske.
Milorad Dodik u Bijeljini - Foto: SRNA
Milorad Dodik u BijeljiniFoto: SRNA

Dodik je rekao da je Sokolskog dom, koji je građen za potrebe kulturnih dešavanja i udruženja srpskog naroda, obnovljen nakon potpune propasti i devastacije koja je bila očigledna prethodnih godina.

- I ovim pokazujemo sposobnost da čuvamo našu kulturu, naše vrijednosti, te kulturno-umjetničkim društvima, horu "Srbadija" i pozorištu damo pristojne i reprezentativne uslove za njihov rad - rekao je Dodik novinarima u Bijeljini.

On je dodao da će građani u obnovljenom objektu Sokolskog doma moći da uživaju u konzumaciji kuturnih događaja.

- Bijeljina ovim dobija još jedan novi, poseban sadržaj, što daje značaj tome da je ovo ozbiljan grad koji ima budućnost i koji želi da izgradi najbolje moguće za svoje građane - rekao je Dodik, koji se zahvalio svima koji su učestvovali u obnovi ovog spomenika kulture.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je da je Sokolski dom danas dat na upavljanje i korištenje Horu "Srbadija".

- Ovaj dom se od 1931. godine, kada je napravljen, koristio i za sport i za kulturu, a nakon ratnih dešavanja kada je potpuno oronuo, uz saglasnost Komisije za očuvanje kulturno-istorijskih spomenika Republike Srpske, dobili smo dozvolu da ga renoviramo u cjelosti - rekao je Mićić.

On je naveo da je obnova Sokolskog doma koštala skoro dva miliona KM, uz nesebičnu pomoć Vlade Republike Srpske sa 500.000 KM.

- Idemo i dalje punim kapacitetom i u sinergiji u buduće projekte - rekao je gradonačelnik Bijeljine.

Osim obnovljenog Sokolskog doma, u Bijeljini je danas pušten na upotrebu kanal Dašniica, te svečano otvoren renoviran Gradski trg.