latinica  ћирилица
12/11/2020 |  17:13 ⇒ 17:22 | Autor: SRNA

Mićić: Ispunjeno obećanje - uređen kanal Dašnica

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić izrazio je danas zadovoljstvo što je okončano uređenje kanala Dašnica, projekta realizovanog u saradnji sa Vladom Republike Srpske, kojim je grad dobio jedno od najuređenijih šetališta, ali i zaštitu od poplava.
Mićo Mićić - Foto: SRNA
Mićo MićićFoto: SRNA

- Prije pet - šest godina obećao sam da ćemo napraviti pješačku i biciklističku stazu, te potpuno urediti ovaj kanal. Neki su to primali sa nevjericom, a kada smo napravili projekat i sve završili zajedničkim sredstvima sa Vladom Republike Srpske i preduzećem "Vode Srpske", u vodu su pale sve priče da to nije dobar posao - rekao je Mićić novinarima nakon što je zajedno sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom na upotrebu predao rekonstruisani kanal Dašnica u čije je uređenje uloženo gotovo pet miliona KM.

Mićić je naglasio da je sve ovo postignuto zahvaljujući dogovoru 10 političkih partija koje su dogovorile da podijele odgovornost u vezi sa ovim poslom, kao i da svi nivoi vlasti pomognu gradu Bijeljina da nastavi da radi sve što je radio prethodnih godina, a sada i uz njihovu pomoć.

- Uradili smo mnogo toga, a Bijeljina je grad koji se najbrže razvijao u Republici Srpskoj. Sad želimo da bude grad budućnosti. Ovaj kanal ima dvostruku ulogu - s jedne strane lijepo izgleda, ima biciklističku i stazu za šetanje, ali imamo i zaštitu od poplava. Ovdje je onoliko metara kubnih vode koliko hoćemo, a sav višak vode ide u Majevički obodni kanal. To je sigurno dobro što se tiče ovog projekta - rekao je Mićić.

On je istakao da uređenje kanala Dašnica nije jedini projekat, te da ih ima još mnogo.

- Ono što smo dogovorili sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i sa drugim političkim partijama je za budućnost Bijeljine i sigurno je da ćemo nastaviti istim tempom - rekao je Mićić.