latinica  ћирилица
13/11/2020 |  21:11 ⇒ 14/11/2020 | 14:12 | Autor: RTRS

Srpska ima dobru budućnost; Zajednički projekti sa Srbijom (VIDEO)

Zajednički kapitalni projekti sa Srbijom koji će biti realizovani, garantuju dobru budućnost za sve stanovnike Srpske, poručila je Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske, gostujući u našoj emisiji Specijal: Srpska se gradi.
Specijal - Srpska se gradi - Foto: RTRS
Specijal - Srpska se gradiFoto: RTRS

- Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić bila je u posjeti Srpskoj do sada 11 puta, i samo to pokazuje kakvu mi imamo saradnju. To je još samo prije desetak godina bilo nezamislivo, jer prve posjete poslije izbora išle su u Sarajevu. Sada smo sve promijenili, a to je kontinuitet dobre politike i sagledavanje zajedničkih strateških interesa - naglasila je Cvijanović.

Ona je rekla da su i u Srbiji i Srpskoj zadovoljni kako se gradi Banjaluka, ali i Srpska, te naglasila da će zajednički projekti obezbijediti bolju budućnost stanovnicima s obje strane Drine.

Predsjednica Srpske je istakla da je veoma zadovoljna onim što vidi tokom svojih obilazaka Republike, od gradova, do seoskih sredina.

- Ne razumijem ljude koji traže samo negativnosti i sve vide crno. Naša realnost je da imamo razvijenu putnu infrastrukturu, nove autoputeve, a podloga za sve to jeste naša budžetska stabilnost. Krupnim koracima idemo naprijed od 2006. godine, samo praveći i gradeći, već i donoseći zakonske akte kako bi što lakše realizovali te projekte - kaže Cvijanović.

Ona je dodala da za budućnost Srpske ne treba brinuti.

- Razvijamo se, gradimo, povećavamo plate i penzije, sve je to Republika. Uz sve to imamo institucije koje su najstabilnije u regionu - poručila je Cvijanović.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je saradnja Republike Srpske i Srbije najbolja moguća, te da je 59 miliona evra u posljednjih sedam godina Srbija uložila u Srpsku.

- Cilj je bio da u svim opštinama realizujemo neki od infrastrukturnih projekata koji će biti finansiran sredstvima Srbije, Republike Srpske i lokalnih zajednica, što i ostvarujemo - rekao je Dodik.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da su izjavom o saradnji sa Srbijom u vezi sa izgradnjom HES "Gornja Drina" stvoreni uslovi za početak radova na projektu vrijednom oko 500 miliona evra.