latinica  ћирилица
15/11/2020 |  23:29 ⇒ 16/11/2020 | 09:22 | Autor: RTRS

Ubjedljiva pobjeda Stevanovića u Zvorniku (VIDEO)

Kandidat SNSD-a Zoran Stevanović za gradonačelnika Zvornika, prema podacima ove stranke osvojio je oko 78 odsto glasova birača koji su izašli na izbore.
Grad Zvornik, izvor: SNSD - Foto: RTRS
Grad Zvornik, izvor: SNSDFoto: RTRS

Kandidat SDS-a Slaviša Vlačić, prema ovim podacima, dobio je 8,4 odsto glasova, kandidat Ujedinjene Srpske Kostadin Vasić 6,6, a kandidat PDP-a Mitar Vidaković 6,8 odsto.

Na biralištima grada Zvornika glasalo je 32.174 birača ili 63,63 odsto od 52.982 upisanih u redovan birački spisak.

Stevanović je, nakon prvih rezultata, rekao da je najvažnije da su na glasačkim mjestima poštovane sve epidemiološke mjere i da nije bilo ozbiljnijih žalbi na tok izbornog procesa.

- Naš rezultat nikada nije bio upitan. I što se tiče naše odborničke liste, mislim da smo i tu napravili možda najbolji izborni rezultat do sada. Ne može se još govoriti koliko je to odbornika, 13, 14, 15, ali i nebitno je, najvažnije da su i naši koalicioni partneri napravili dobar rezultat i čestitam i njima. Mislim da će to ponovo biti jedna stabilna skupštinska većina i da Zvornik nastavlja svojim svoj razvojni put - rekao je Stevanović.

Stevanović, kome je ovo peta izborna pobjeda, istakao je da SNSD u svojoj kampanji nikada nije komentarisao ponašanje drugih partija i kandidata, nikada nije ništa ružno govorio o njima.

Stevanović je proglašavajući svoju i pobjedu odborničke liste SNSD-a i koalicionih partnera, pozvao sve partije da se uzdrže od bilo kakvog slavlja i masovnog okupljanja.