latinica  ћирилица
15/11/2020 |  23:53 ⇒ 16/11/2020 | 09:21 | Autor: RTRS

Dodik: SNSD ima 41 gradonačelnika i načelnika, ostvarili smo bolji rezultat (VIDEO)

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da poraz kandidata ove stranke u Banjaluci ne treba da bude u sjeni ostalih pobjeda SNSD-a u Republici Srpskoj.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

Dodik je naglasio da je SNSD na prošlim izborima osvojio 40 načelničkih i gradonačelničkih pozicija, a na ovima je osvojio i jedno mjesto više.

- To govori da smo sada dobili gradove koje nismo imali. Prijedor, Doboj, Istočno Sarajevo - rekao je on i dodao:

- Krupa na Uni, Novi Grad, Prijedor, Kozarska Dubica, Oštra Luka, Kostajnica, Gradiška, Laktaši, Petrovac, Drinić, Ribnik, Јezero, Šipovo, Kupres, Vukosavlje, Petrovo, Doboj, Vlasenica, Srebrenica, Milići, Istočno Novo Sarajevo, grad Istočno Sarajevo, Višegrad, Kalinovik, Foča, Srbac, Prnjavor, Čelinac, Istočni Drvar, Mrkonjić Grad, Kenežvo, Donji Žabar, Osmaci, Trnovo, Pale, Rogatica, Kalinovik, Gacko, Novo Goražde, Rudo, Trebinje, mjesta su gdje je SNSD ostvario pobjedu. U FBiH se radi o Drvaru, Bosanskom Grahovu i Glamoču - naveo je Dodik.

Dodik je istakao da politika SNSD-a neće biti politika sukoba sa novim rukovodstvom Banjaluke.

- Naša politika biće razvoj grada. Koliko poštujemo volju protivničke stranke, toliko poštujemo ljude koji su glasali za nas - rekao je on.

Dodik je rekao da je Mićo Mićić zaslužio pobjedu u Bijeljini, ali da se to nije desilo, izrazivši žaljenje zbog tog. Istakao je da SNSD nastavlja saradnju sa Mićićem, bez obzira na izborni rezultat.

- Žao mi je što u Bijeljini nismo prošli, Mićo Mićić je zaslužio da dobije podršku. Sve drugo govori u prilog SNSD-a. Od svega je najvažnije da je Republika Srpska sposobna da provede izbore - rekao je Dodik.

On je dodao da je SNSD, prema statističkim podacima, ostvario bolji rezultat.

- Gdje je bila naša greška u Banjaluci, vidjećemo. Izgubili smo neke pozicije koje su me zabolile, ali dobili smo neke koje nas raduju. SNSD je pokazao rukovodeću ulogu u Republici Srpskoj - istakao je Dodik.

Dodik je najavio da će sutra preuzeti funkciju predsjednika Gradskog odbora SNSD-a u Banjaluci, najaviviši reformu i pripreme za izbore 2022. godine.

- Ne odričemo se Igora Radojičića, ali očigledno ga se odrekla Banjaluka, što je na štetu Banjaluke. To je moje lično mišljenje. Mislim da Banjaluka nije igrala fer prema čovjeku koji je mnogo dao Banjaluci - istakao je Dodik.