latinica  ћирилица
16/11/2020 |  08:50 ⇒ 08:50 | Autor: SRNA

Kostajnica: Kandidatu SNSD-a za načelnika opštine najviše glasova

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Kostajnica Nikola Јanjetović, prema preliminarnim rezultatima, osvojio je najviše glasova na lokalnim izborima 28,06 odsto, rekla je Srni predsjednik Opštinske izborne komisije /OIK/ Svjetlana Bajalica
Kostajnica - Foto: RTRS
KostajnicaFoto: RTRS

- Kandidat SDS-a Vladimir Ćopić osvojio je 26 odsto glasova, kandidat PDP-a Diana Čekić 25,81 odsto, dok je kandidat Socijalističke partije Marko Čolić osvojio 15,75 procenata glasova - rekla je Bajalica.

Prema njenim riječima, za načelnika opštine obrađeni su glasački listići sa svih 13 redovnih biračkih mjesta, dok je za nivo Skupštine opštine obrađeno 10 redovnih biračkih mjesta.

- Radi pravilnog objedinjavanja utvrđenih izbornih rezultata u Kostajnici, OIK je zatražio od Centralne izborne komisije BiH odobrenje za otvaranje vreća sa glasačkim materijalom i brojanje glasačkih listića na tri biračka mjesta - pojasnila je Bajalica.

Ona je dodala da su lokalni izbori u Kostajnici protekli bez većih problema i da izborni proces nije prekidan.

Građani su mogli glasati na 14 biračkih mjesta, od kojih je 13 redovnih i jedno biračko mjesto za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima, a formirana su dva redovna mobilna tima i jedan kovid mobilni tim.

Na redovnim biračkim mjestima glasala su 2.673 birača, odnosno 56,34 odsto upisanih u redovni birački spisak.

Nepotvrđeni glasački listići, kao i glasački listić