latinica  ћирилица
16/11/2020 |  16:30 ⇒ 16:30 | Autor: SRNA

KC Vojvodina: Na liječenju 277 pacijenata, 18 priključeno na respiratore

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se od zaraze virusom korona liječi 277 pacijenata, od kojih je 18 priključeno na respiratore zbog teškog zdravstvenog stanja, saopšeno je danas iz ove zdravstvene ustanove.
Klinički centar Vojvodina (foto:dijagonala.com) -
Klinički centar Vojvodina (foto:dijagonala.com)

U odnosu na jučerašnji dan, u Kliničkom centru Vojvodine se od zaraze virusom korona liječi 14 pacijenata više, dok je istovremeno troje manje priključeno na respiratore.

U saopštenju je naglašeno da se kod velikog broja hospitalizovanih u terapiji primjenjuje i intenzivna kiseonička potpora, zbog težine njihove kliničke slike.

U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu trenutno od zaraze virusom korona liječi 13 pacijenata, što je za za tri manje nego prethodnog dana.

Iz Kliničkog centra Vojvodine apeluju na građane da se obavezno pridražavaju svih preventivnih zaštitnih mjera, čiji je cilj sprečavanje širenja i obolijevanja od virusa korona, a što podrazumijeva nošenje zaštitinih maski, održavanje odgovarajućeg razmaka između osoba, redovno pranje i dezinfekciju ruku, kao izbjegavanje okupljanja stanovništva u većem broju u zatvorenom prostoru.