latinica  ћирилица
16/11/2020 |  16:34 ⇒ 17/11/2020 | 07:24 | Autor: SRNA

Kusturica: Nije sudnji dan kao što to priželjkuju agenti globalizma i njihovi veziri

Proslavljeni reditelj Emir Kusturica istakao je da u trenutku kada je politički uticaj Milorada Dodika u Republici Srpskoj ojačao, gubitak gradonačelnika Banjaluke, ali ne i skupštinske većine u glavnom gradu Srpske uopšte ne znači slabljenje uticaja i politički sudnji dan kao što priželjkuju agenti globalizma i njihovi veziri u Republici Srpskoj.
Emir Kusturica (foto: Tanjug / Dimitrije Goll) -
Emir Kusturica (foto: Tanjug / Dimitrije Goll)

- Stvar je u Dodikovoj energiji i vjeri u ideju opstanka njegovog naroda. SNSD je dobio više nego što je izgubio. Јoš važnije - bolje je što će sada nego za dvije ili četiri godine otvoriti četvoro očiju da pojača dejstvo tamo gdje se sada pokazala slabost - konstatovao je Kusturica.

On je za Sputnjik pojasnio da je slabost u nasrtljivosti onih koji i dalje zamišljaju Balkan kao jugoistočni koridor globalizma i uticaja multinacionalnih kompanija.

- Stvarnost je upravo obrnuta, jačanje zavičajne kulture i podsticanje svih oblika našeg identiteta, što jeste karakteristika Dodikove politike, sada postaje presudna ne samo za opstanak Srpske, nego i našeg naroda - zaključio je Kusturica.