latinica  ћирилица
16/11/2020 |  17:33 ⇒ 17:36 | Autor: RTRS

Pročitajte zaključke nakon sastanka IK SNSD-a

Izvršni komitet SNSD-a održao je danas sjednicu i donio 14 zaključaka.
Sjednica Izvršnog komiteta SNSD-a (foto: twitter.com/SNSDDodik) -
Sjednica Izvršnog komiteta SNSD-a (foto: twitter.com/SNSDDodik)

Pročitajte zaključke:

1. - Izvršni komitet SNSD konstatuje da su izbori održani u nedjelju u uslovima teških okolnosti zbog pandemije virusa KOVID 19.

2. - Izvršni komitet SNSD pozdravlja demokratsko opredjeljenje građana Srpske.

3. - Izvršni komitet SNSD smatra da rezultati izbora i glasovi koje je ostvario SNSD u najvećem broju lokalnih zajednica obavezuju da se nastavi djelovanje i politika ekonomske stabilnosti, održavanja zaposlenosti i realizacijom razvojnih projekata u cijeloj Republici.

4. - Izvršni komitet SNSD smatra velikim uspjehom činjenicu da smo ostvarili pobjedu u 42 lokalne zajednice za pozicije gradonačelnika i načelnika, od ukupno 63 grada i opštine u Republici Srpskoj i konstatuje da je u odnosu na dosadšnjih 40 gradova i opština ostvarena pobjeda u dvije lokalne zajednice više.

5. - Izvršni komitet SNSD je razočaran rezultatima za izbor gradonačelnika Banjaluke i žali za rezultatom za gradonačelnika Bijeljine.

6. - Izvršni komitet SNSD pozdravlja činjenicu da je ostvarena pobjeda u gradovima Prijedor, Doboj, Gradiška, Zvornik, Istočno Sarajevo i Trebinje.

7. - Izvršni komitet SNSD pozdravlja povećanje broja opština u FBiH u kojim je pobijedio SNSD, a to su Drvar, Bosansko Grahovo i Glamoč.

8. - Izvršni komitet SNSD konstatuje da rezultati izbora za odbornike u Skupštini Grada u Banjaluci i Bijeljini omogućavaju formiranje skupštinskih većina na čelu sa SNSD-om, koje će u skladu sa opredijeljenjem i podrškom birača koju smo dobili voditi odgovornu politiku u interesu svih građana.

9. - Izvršni komitet SNSD pozdravlja današnje formiranje skupštinskih većina u Banjaluci i Bijeljini.

10. - Izvršni komitet SNSD smatra neistinitom tendenciju pojedinih medija da izborni rezultat SNSD-a prikažu kao loš, s obzirom na to da je SNSD osvojio veći broj načelničkih i gradonačelničkih mjesta u odnosu na prošle lokalne izbore, kao i ubjedljivo najveći broj odborničkih mjesta širom Srpske.

11. - Izvršni komitet SNSD konstatuje da izbori u Republici Srpskoj nemaju nikakvu poveznicu sa izborima u regiji.

12. - Izvršni komitet SNSD konstatuje da je izbor gradonačelnika u Banjoj Luci i Bijeljini pokazao da nije postojala potpuna opredijeljenost svih stranaka u okviru koalicije koju predvodi SNSD da se podrže i kandidati za gradonačelnika.

13. - Izvršni komitet SNSD smatra potrebnim da u svim lokalnim zajednicama SNSD ponudi koalicionim partnerima, gdje god je to moguće, formiranje skupštinskih većina uz učešće svake stranke pojedinačno u vlasti, shodno broju odborničkih mandata.

14. - Izvršni komitet SNSD je donio odluku o raskidu koalicione saradnje na svim nivoima sa Socijalističkom partijom Srpske.