latinica  ћирилица
16/11/2020 |  19:06 ⇒ 19:59 | Autor: RTRS

Bijeljina: Opoziciji gradonačelnik, SNSD-u većina (VIDEO)

Novi gradonačelnik Bijeljine je Ljubiša Petrović, kandidat SDS-a i PDP-a. Osvojio je 48,2 odsto glasova, a Mićo Mićić kandidat Koalicije "Zajedno za Semberiju i Srpsku" 40,6 odsto.
Sporazum koalicije u Bijeljini - Foto: RTRS
Sporazum koalicije u BijeljiniFoto: RTRS

Skupštinsku većinu ipak će imati SNSD sa koalicionom partnerima, koji su danas potpisali sporazum.

Kandidat SDS-a za gradonačelnika Bijeljine Ljubiša Petrović kojeg su podržali PDP i Srpska napredna stranka dobio je najveće povjerenje birača Semberije.

- Moje poštovanje biće iskazano prema svakom pojedincu i za ljude koji mi nisu ukazali povjerenje. Samo imam da poručim da ću biti gradonačelnik svakog građanina , jer ja neću dijeliti svoj narod - poručio je Petrović.

Mićo Mićić je čestitao pobjedu novom gradonačelniku.

- Da nastavi sve one projekte koje smo započeli i za koje mislimo da su najbolji za naš grad. Čestitam mu i želim sve uspjehe - naveo je Mićić. 

Iako je Mićo Mićić izgubio izbore, njegova stranka i SNSD nastavljaju saradnju. Sa DEMOS-om , trećoj po snazi partiji u Semberiji, i još nekoliko partija imaće ubjedljivu većinu. SNSD i SDS Semberija sa još devet političkih subjekata danas su potpisali Sporazum kojim najavljuju stabilnu skupštinsku većinu u Bijeljini. Od ukupno 31 odbornika ova koalicija imaće 24.

- Važno je da ostanemo okupljeni oko istih ciljeva i nastavimo sa stvarima sa kojim smo započeli. Ova koalicija je osvojila oko 80 % glasova za Skupštinu grada Bijeljina - istakao je Nedeljko Ćorić predsjednik GO SNSD Bijeljina.

Iako razočarani što njihov kandidat za gradonačelnika Mićo Mićić nije osvojio mandat, u SDS Semberija zadovoljni su rezultatom njihove odborničke liste . Osvojili su 17,56 odsto glasova i po snazi su druga politička partija u Bijeljini.

- Imaćemo između pet i šest odbornika. Mi se borimo za lokalni nivo i naša lista je bila izuzetno kvalitetna - rekao je Predrag Јović šef Izbornog štaba SDS Semberija-Mićo Mićić. 

U susjednim opštinama Ugljevik i Lopare kandidati SDS-a ponovo su odnijeli pobjedu. Vasilije Perić po šesti put osvojio je povjerenje birača za načelnika opštine Ugljevik, a Rado Savić četvrti mandat za načelnika opštine Lopare.