latinica  ћирилица
16/11/2020 |  19:11 ⇒ 20:19 | Autor: RTRS

Gradiška, Doboj, Zvornik i Teslić ostali u istim rukama (VIDEO)

Boris Јerinić iz SNSD-a ostaje gradonačelnik Doboja, a ova stranka imaće više od 20 odbornika u Skupštini grada. Funkciju gradonačelnika Gradiške takođe će obavljati dosadašnji gradonačelnik SNSD-ov Zoran Adžić. I gradonačelnik Zvornika ostaje SNSD-ov Zoran Stevanović. Mjesto načelnika Teslića zadržaće SDS-ov Milan Miličević.
Zoran Adžić - Foto: SRNA
Zoran AdžićFoto: SRNA

Boris Јerinić prema još nepotvrđenim rezultatima osvojio je 34.734 glasa ili 82,3 odsto.

- Puno je projekata koji su započeti, puno je obaveza. Ovo je pobjeda grada Doboja - naglasio je Boris Јerinić, gradonačelnik Doboja.

SNSD će imati više od 20 odborničkih mandata u Skupštini grada Doboja. Demos, SP i Koalicija "Doboj u srcu" po dva, DNS jedan, a cenzus bi mogao još da pređe samo SDP.

U Gradišci i naredne četiri godine funkciju gradonačelnika obavljaće kandidat SNSD-a Zoran Adžić. U gradskoj skupštini, opozicioni blok SDS-PDP imaće manje odbornika nego do sada.

- Mislim da su građani prepoznali moj rad kao gradonačelnika i SNSD-a u protekle četiri godine, te naših koalicionih partnera, da smo radili u interesu građana i privrednika Gradiške. Naredne četiri godine ih nećemo iznevjeriti, nego ćemo i dalje da razvijamo Gradišku - rekao je Adžić.

Pobjedu mu je čestitao i Mirko Samardžija, predsjednik Gradskog odbora SDS Gradiška.

- Naš cilj je bio pet odborničkih mandata, međutim, kako stvari stoje očigledno da će biti manje. Zabrinjava i veoma loša izlaznost birača - naglasio je Samardžija.

Liste SNSD-a i koalicionih partnera osvojile su najviše mandata u gradskoj skupštini Gradiške. Mjesto načelnika U Tesliću zadržaće SDS-ov Milan Milićević.

- Građani Teslića po treći put svoje povjerenje dali su meni, u ovih osam godina - naglasio je Milićević.

U Zvorniku na mjestu gradonačelnika ostaje kandidat SNSD-a Zoran Stevanović. U Gradskoj skupštini prednjači SNSD.

-Očekujemo da će Zvornik i dalje ići svojim razvojnim putem i da će to vladavina ove garniture, možda ne više sa mnom poslije ovog mandata, ali ovi mladi ljudi koji su stasali skupa sa mnom će nastaviti ovaj jedan razvojni put našeg grada - rekao je Stevanović.

Slaviša Vlačić, kandidat SDS-a za gradonačelnika Zvornika, bio je nezadovoljan izbornim rezultatom.

- Nekoliko puta sam u svojoj kampanji govorio da u Zvorniku ne odlučuju birači, nego brojači. Јoš uvijek se po biračkim mjestima štimaju ti reulatati, to je opšti moj utisak. Zvornik ništa se nije promijenio ni u ovom izbornom ciklusu u odnosu na prethodne - tvrdi Vlačić.

Јovica Radulović iz SDS-a slavio je u Modriči ispred SNSD-ove Mare Milošević, tako da je u ovoj opštini došlo do promjene vlasti nakon 16 godina.

- Evo doživjeli smo da i nakom 16 godina SDS je pokazala da je sve ovo vrijeme imala snagu, imala svoje biračko tijelo i dočekala da ima načelnika u narednom mandatnom periodu 2020 – 2024. Pored umora koji svi mi osjetimo ja sam ponosan - rekao je Radulović.

U Prnjavoru je najviše glasova za Skupštinu opštine osvojio SNSD, 34,53 odsto od ukupnog broja upisanih birača, preliminarni su i nezvanični podaci. Darko Tomaš ostaje načelnik.

- Mi smo se u kampanji bavili dosadašnjim rezultatima, ono šta je urađeno do sada - rekao je novi stari načelnik Darko Tomaš.

Kandidat SNSD-a za načelnika Laktaša Miroslav Bojić nezvanično je dobio 70 odsto podrške građana. U opštini Vukosavlje drugi put zaredom u trci za načelnika opštine pobijedio je Borislav Rakić kandidat SNSD-ea.

Milan Vukadinović, biće novi načelnik Foče. U skupštinu distrikta Brčko, prema preliminarnim rezultatima srpske poltičke partije ulaze sa 13 mandata, bošnjačke sa 12, a hrvatske za sad dva poslanika.

- I ono što mogu nezvanično reći, i naravno još uvijek ne provjereno, čini mi se da će srpske političke patije imati 13 poslanika u Skupštini distrikta, kao i u prethodne četiri godine, odnosno u proteklom mandatu, što nam svakao daje pravo i polaže pravo da biramo poziciju gradonačelnika - rekao je Srđan Balažić, OO SNSD Brčko.

Prema nepotvrđenim glasovima u Skupštinu distrikta Brčko, SNSD i SP ulaze sa po četiri poslanika, US sa dva a PDP, SDS i DNS usvojile po jedan mandat.