latinica  ћирилица
16/11/2020 |  19:21 ⇒ 20:07 | Autor: RTRS

Građani Istočnog Sarajeva prvi put direktno izabrali gradonačelnika (VIDEO)

Prema preliminarnim rezultatima, Ljubiša Ćosić iz SNSD-a prvi je direktno birani gradonačelnik Istočnog Sarajeva. Njegov stranački kolega Јovan Katić naslijedio je poziciju načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo. Bez promjena i iznenađenja i u ostalim opštinama Grada Istočno Sarajevo.
Ljubiša Ćosić - Foto: RTRS
Ljubiša ĆosićFoto: RTRS

Više od 5.000 glasova prednosti u odnosu na SDS-ovog Miroslava Lučića omogućilo je prvom direktno biranom gradonačelniku Istočnog Sarajeva Ljubiši Ćosiću iz SNSD-a da u naredne četiri godine ostvari cilj da gradske vlasti imaju aktivniji pristup životnim potrebama građana.

- Ostavljam izbore iza sebe, posvećujem se svim građanima i načelnicima opština, da razvijamo pripadnost prema gradu Istočno Sarajevo i da ga osjećamo svojim - rekao je Ćosić.

Ćosić poziciju načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo predaje stranačkom kolegi Јovanu Katiću, koji je protivkandidatu Draganu Vlačiću iz SDS-a umakao za više od 2.000 glasova.

- Prepoznali su dobre stvari koje smo radili u proteklih osam godina i program koji smo predstavili - naglašava Katić.
Zadovoljan i Boško Јugović, aktuelni, a i buduć i načelnik Pala, jer su građani prepoznali da se i u protekle četiri godine radilo i stvaralo.

Protivkandidat, Nenad Vuković kaže da razlika od 1.000 glasova nije demoralisala PDP i njihove koalicione partnere.…
- Nastojaću da budem načelnik svih građana i da se politička priča izbaci iz opštinskih struktura - naveo je Boško Јugović, načelnik opštine Pale.

Bivši gradonačelnik Istočnog Sarajeva, Nenad Vuković rekao je da se u narednom periodu opredjeljuje da radi konstruktivno, kako kaže, na dobrobit Pala i Grada Istočno Sarajevo.

Povjerenje građana za još četiri godine mandata dobio je i Dragomir Gagović od birača u opštini Trnovo. Mandat produžava i načelnik opštine Istočne Ilidža, SDS-ov Marinko Božović.

Potvrdu povjerenja za još četiri godine mandata dobili su i Milovan Bjelica i Bojo Gašanović iz SDS za načelnike opština Sokolac i Istočni Stari Grad.

Iznenađenja nije bilo ni u Rogatici, na pozicniji načelnika ostaje SNSD-ov Milorad Јagodić, ali su se stanovnici Han Pijeska opredjelili za SDS-ovog Slobodana Đurića uskraćujući povjerenje dosadašnjem načelniku Vladu Ostojiću iz SNSD-a.