latinica  ћирилица
16/11/2020 |  19:26 ⇒ 20:15 | Autor: RTRS

Kanton 10: Srpski načelnici u Drvaru, Grahovu i Glamoču (VIDEO)

U opštinama Livanjskog kantona sa srpskom većinom, Drvaru, Bosanskom Grahovu i Glamoču, pozicije načelnika osvojili su kandidati SNSD-a, pokazuju preliminarni i nepotpuni rezultati lokalnih izbora.
Izbori - Foto: RTRS
IzboriFoto: RTRS

U Drvaru novi mandat osvojila je aktuelna načelnica Dušica Runić.

- U planu su i dalje infrastrukturni projekti. Međutim, u fokusu, kao budućeg načelnika i odborničke većine, biće restruktiranje lokalnih preduzeća i njihovo ekonomsko osnaživanje. Radićemo na kreiranju novih radnih mjesta, kroz stvaranje uslova za buduće investitore - rekla je Runićeva.

Prema preliminarnim i nepotpunim podacima izbornih komisija, funkciju načelnika Glamoča i dalje će obavljati kandidat SNSD-a Nebojša Radivojša. Novi načelnik Bosanskog Grahova je SNSD-ov Uroš Đuran. Na tom mjestu naslijediće Milorada Gligića iz SNS-a.

- Prvi potezi koje moramo napraviti u Grahovu jesu poboljšanje života svih Grahovljana kao i zdravstvene situacije, zatim da uredimo i postavimo na zdrave noge Komunalno preduzeće - kaže Đuran.

Novi načelnik Glamoča Nebojša Radivojša, kao prve korake navodi jak angažman zakonodavne i izvršne vlasti na rješavanju komunalnih problema u Komunalnom preduzeću, a zatim i rješavanje poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države.

U skupštinama opština Drvara, Glamoča i Bosanskog Grahova najviše odbornika takođe će imati SNSD, pokazaju preliminarni, nepotpuni rezultati.

- Sljedeće četiri godine puno je planova, kako za razvoj lokalne zajednice, tako i poboljšanje polažaja Srba u Kantonu 10. Ovaj rezultat nam to, svakako, omogućuje u velikoj mjeri, jer smo sad uvezali Drvar, Glamoč i Grahovo i možemo zajednički nastupiti prema kantonalnim i federalnim institucijama - istakao je Goran Broćeta, predsjednik Opštinskog odbora SNSD Drvar.

Prema preliminarnim i nepotpunim podacima, u Bosanskom Petrovcu, jedinoj opštini Unsko-sanskog kantona sa srpskom većinom, u trci za načelnika pobijedio je kandidat SDA Mahmut Јukić.

Na tom mjestu naslijediće aktuelnog načelnika Dejana Prošića, koji je bio kandidat DNS-a.