latinica  ћирилица
16/11/2020 |  19:34 ⇒ 22:09 | Autor: SRNA

Reljić: Drugi mandat je veliki uspjeh na kojem sam zahvalan sugrađanima

Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić, koji je na lokalnim izborima osvojio drugi načelnički mandat, zahvalio je danas svima koji su glasali za njega i SNSD, te naglasio da je sada najvažnije da se napravi stabilna skupštinska većina, koja će opravdati ukazano povjerenje građana.
Radenko Reljić - Foto: RTRS
Radenko ReljićFoto: RTRS

Reljić je novinarima rekao da nema prostora za veliko slavlje, da predstoji mnogo posla, rješavanje problema, između ostalog i u finansijskom smislu zbog pandemije virusa korona.

On je naglasio da su lokalni izbori u Kozarskoj Dubici završeni u fer i korektnoj atmosferi, bez incidenata.

- Građani su birali ljude i političke stranke koje će ih predstavljati u budućem sazivu Skupštine opštine. Јa sam pobijedio na izborima i osvojio drugi uzastupni mandat u Kozarskoj Dubici, što još niko nije ostvario i to je veliki uspjeh na kojem sam zahvalan svojim sugrađanima -  izjavio je Reljić.

Reljić je dodao da je sada najbitnije da se napravi stabilna skupštinska većina da bi skupština mogla konkretno funkcionisati i kako bi izabrani odbornici mogli opravdati povjerenje koje su dobili od birača.

- Na političkoj mapi Republike Srpske došlo je do nekih promjena u biračkom tijelu, ali politički blok koji je predvodio skupštinsku većinu u Kozarskoj Dubici je ostao na istom nivou i mi ćemo ostati u obavezi da radimo u interesu naših građana i grada - kaže Reljić.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Kozarska Dubica Јovica Šuman zahvalio je svim građanima Kozarske Dubice koji su izašli na lokalne izbore i čestitao načelniku Reljiću, koji je osvojio drugi mandat, kao kandidat SNSD-a podržan od DNS-a, Demosa i NDP-a.

- Mi već danas idemo dalje da radimo. Iza nas je veoma teška predizborna kampanja, posebno meni kao predsjedniku Opštinskog odbora. U objektivno teškim uslovima uspjeli smo da napravimo dobar rezultat - rekao je Šuman.

Prema preliminarnim podacima Centralne izborne komisije BiH, kandidat SNSD-a za načelnika opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić osvojio je 5.455 glasova, odnosno 58,22 odsto, dok je kandidat PDP-a i SDS-a Pero Karan dobio 3.915 glasova ili 41,78 odsto.