latinica  ћирилица
17/11/2020 |  10:35 ⇒ 12:11 | Autor: SRNA

Tiodorović: Efekat novih mjera očekuje se početkom decembra

Efekat novih mjera protiv širenja virusa korona koje su od danas na snazi u Srbiji mogu se očekivati početkom decembra, izjavio je epidemiolog Branislav Tiodorović.
Branislav Tiodorović (foto:Tanjug/Dimitrije Nikolić) -
Branislav Tiodorović (foto:Tanjug/Dimitrije Nikolić)

Tiodorović je rekao da je protekla noć bila teška na jugoistoku zemlje i da su zabrinjavajući podaci o broju novooboljelih u Nišu, Zaječaru, Aleksandrovcu, Kruševcu, Vranju, Preševu i Bujanovcu.

- Koliko je teška slika najbolje govori podatak da je u kovid bolnici u Leskovcu prije nekoliko dana bilo sedam pacijenata, a jutros je 52 pacijenata. Situacija se brzo mijenja - rekao je Tiodorović za TV Pink.

Tiodorović, koji je i član Kriznog štaba, istakao je da poziv na primjenu mjera nije poziv na poslušnost već na odgovornost i ukazao da je ograničenje rada ugostiteljskih objekata bilo neophodno.

- Predložio sam da zimski raspust bude od 19. decembra do 20. januara /i za đake u Vojvodini i ostatku Srbije/, trajaće možda koji dan više od planiranog. Na taj način bi mogli da obuhvatimo sve praznike i katoličke i pravoslavne - naveo je Tiodorović.

Tiodorović je naveo da je preporuka da svi koji mogu rade od kuće.

U Srbiji od večeras u 21.00 čas počinje primjena novih, restriktivnijih mjera Vlade Srbije za borbu protiv virusa korona.

Novim mjerama je u naredne dvije sedmice u periodu od 21.00 čas uveče do 5.00 časova ujutro zabranjen rad ugostiteljskih objekata, prodavnica, tržnih centara, osim apoteka, dostave hrane, benzinskih pumpi koje toče gorivo i privrede koja radi treću smjenu.