latinica  ћирилица
17/11/2020 |  10:44 ⇒ 19:51 | Autor: RTRS

Pronađen i spasen Fočak koji je nestao prije pet dana (VIDEO)

Fočanska policija spasila je pedesetdevetogodišnjeg P.D. iz Foče sa strme obale rijeke Drine u mjestu Bastasi, koji je nestao prije pet dana, saopšteno je iz Policijske uprave Foča.
Spasen Fočak - Foto: RTRS
Spasen FočakFoto: RTRS

Nestanak ove osobe policiji je prijavio njegov brat 16. novembra u 8.20 časova,

Nakon što je dobila prijavu, patrola policije je izašla u pretragu terena od mjesta Šadići u opštini Foča, gdje je 11. novembra posljednji put P.N. ostvario kontakt sa bratom P.D, koji je trebao da nastavi pješke put ka granici sa Crnom Gorom gdje se nalazio na privremenom radu, nakon čega je nestao.

Od lica koje je ribarilo uz rijeku Drinu policija je saznala da se sa druge strane, u šipražju na strmoj obali Drine u mjestu Bastasi, nalazi lice koje se predstavlja kao P.D. i koje je povrijeđeno.

Brzom i efikasnom intervencijom, policijski službenici Policijske uprave Foča su, koristeći adekvatnu specijalističku opremu, čamcima niz rijeku Drinu prišli do povrijeđenog lica kojem su pružili prvu pomoć,a potom ga prevezli na desnu obalu rijeke Drine gdje ih je čekala dežurna ekipa hitne pomoći Doma zdravlja Foča.

Pronađeno lice je pokazivalo znakove dehidratacije, promrzlina i pothlađenosti te je prevezeno u Univerzitetsku bolnicu Foča na dalje liječenje, navodi se u saopštenju.