latinica  ћирилица
17/11/2020 |  12:29 ⇒ 14:53 | Autor: SRNA

Sajić: CIK da otkloni nedostatke u izbornom procesu

Generalni konzul BiH u Minhenu Vera Sajić izjavila je danas Srni da je u ovom konzulatu 101 lice glasalo na lokalnim izborima koji su održani u BiH, dok njih 50 nije moglo obaviti građansku dužnost jer nisu bili na spisku Konzulata i zato bi Centralna izborna komisija BiH /CIK/ trebalo da otkloni ovakav nedostatak u izbornom procesu.
Vera Sajić - Foto: RTRS
Vera SajićFoto: RTRS

- U Konzulatu u Minhenu nije bilo mnogo glasača na biračkom spisku. Veliki broj građana je dolazio tvrdeći da su registrovani za izbore, pojedini su to i dokumentovali i bili na biračkom spisku CIK-a BiH, ali, nažalost, u Konzulatu nisu bili na spisku. Ovaj problem CIK bi morao da otkloni - rekla je Sajićeva.

Sajićeva je navela da je, u skladu sa odlukom CIK-a BiH, glasanje organizovano u tri ambasade BiH – u Beču, Oslu i Beogradu, generalnim konzulatima BiH u Čikagu, Štutgartu i Minhenu, te počasnom konzulatu BiH u Gracu.

- U Konzulatu u Minhenu nije bilo problema prilikom glasanja i poštovane su propisane epidemiološke mjere. Više ljudi je bilo prijavljeno da glasa putem pošte - rekla je Sajićeva.