latinica  ћирилица
17/11/2020 |  14:51 ⇒ 19:38 | Autor: RTRS

Protiv Nenada Nešića podnesen izvještaj Tužilaštvu

Protiv Nenada Nešića, bivšeg v.d. direktora Puteva Republike Srpske, podnesen je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja.
Nenad Nešić (foto:opcija.net) -
Nenad Nešić (foto:opcija.net)

Iz MUP-a Republike Srpske saopšteno je, uz navođenje inicijala, da je N.N. od 8. maja 2018. godine do 31. avgusta ove godine u svojstvu odgovornog lica, vršioca dužnosti direktora ЈP Putevi Republike Srpske, kršeći odredbe Zakona o javnim nabavkama, čija je povreda utvrđena presudom Suda BiH, iskoristio svoj položaj i ovlašćenja, zaključivši okvirni sporazum sa privrednim društvom Prijedorputevi a.d. Prijedor, u okviru kojeg je zaključio šest pojedinačnih ugovora za izvođenje radova održavanja i zaštite magistralnih i regionalnih puteva i objekata na putevima na oblasti 1 u Republici Srpskoj.

N.N. se sumnjiči da je naložio plaćanje ispostavljenih situacija koje je to društvo dostavljalo po osnovu tako zaključenih ugovora, čime je, kako se ističe u saopštenju, pribavio imovinsku korist privrednom društvu Prijedorputevi u iznosu od skoro 17 miliona KM sa PDV-om.

Nešić je za Nezavisne rekao da nema informaciju da je prijavljen Tužilaštvu.

- Moj komentar na to je samo da sam sve radio u skladu sa zakonom i odlukama Vlade - rekao je Nešić.