latinica  ћирилица
17/11/2020 |  15:24 ⇒ 15:25 | Autor: RTRS

FK Radnik ostao bez trenera Slavka Petrovića

Slavko Petrović više nije trener FK "Radnik". Napustio je juče gradski stadion u Bijeljini pod izgovorom da je atmosfera u i oko kluba postala nepodnošljiva, da je imao i fizičke prijetnje od nekih lica.
FK Radnik - Foto: RTRS
FK RadnikFoto: RTRS

Sve je kulminiralo posljednjih nekoliko dana kada su mi ostavili pisane poruke s prijetnjama na autu, a ranije su mi stizale prijeteće SMS poruke, rekao je juče Petrović.

Na naš poziv on se jutros javio i rekao "da je na sastanku". Više se nije javljao na telefon. Spekuliše se u nekim krugovima da će biti novi trener Olimpika.

Rukovodstvo kluba u Bijeljini ističe da ne znaju za prijetnje Petroviću, da nikog od članova Upravnog odbora nije o tome obavijestio, a niti policiju.

- Naravno da bi mi kao klub zaštitili i njega i bilo koga u klubu. Na kraju krajeva, svako u ovom gradu treba da bude slobodan građanin i zaštićen. Јa sam vrlo iznenađen, nisam očekivao takav postupak jer smo korektno sarađivali - rekao je predsjednik Radnika Predrag Perković.

Perković ističe da će Radnik protiv Širokog voditi Јovo Borković, Petrovićev pomoćnik. Upitan ko će naslijediti bivšeg šefa stručnog štaba, kaže da će se sve znati za nekoliko dana. Odbacio je neke informacije koje kruže posljednjih dana da jedan od članova uprave želi vidjeti na mjestu šefa struke Srđana Bajića, inače odnedavno šefa omladinskog pogona.

- FK Radnik je ozbiljna kuća. Za sutra sam zakazao sjednicu UO da vidimo ko će da vodi tim. Želimo da dovedmo čovjeka koji je prepoznatljiv, koji ima iza sebe rezultate i da ostvari cilj koji smo zacrtali, a to je opstanak u Premijer ligi BiH - dodao je Perković.

Upravni odbor kluba prije nekoliko mjeseci stao je iza Slavka Petrovića kada je doživio napad na parkingu stadiona. Sve je tada prijavljeno policiji, kaže Perković. U PU Bijeljina smo provjerili da li ima novih prijava od strane Petrovića, a rečeno nam je da ništa nije evidentirano.