latinica  ћирилица
17/11/2020 |  15:25 ⇒ 19:34 | Autor: RTRS

SPS želi da ostane u koaliciji; SNSD već donio stav

SPS je opredijeljen za ostanak u koaliciji, rekao je predsjednik te stranke, Goran Selak, nakon sjednice Predsjedništva SPS.
Banjaluka: SPS konferencija za novinare - Foto: SRNA
Banjaluka: SPS konferencija za novinareFoto: SRNA

Iz SPS-a je nakon sjednice saopšteno da Predsjedništvo stranke izražava spremnost za nastavak razgovora sa SNSD-om o formiranju vlasti kako u Banjaluci, tako i u drugim lokalnim zajednicama, te da će uputiti pismo SNSD-u za održavanje zajedničkog sastanka.

U saopštenju se navodi da Predsjedništvo SPS odbacuje sve spekulacije i neistine koje se tiču razgovora i formiranja političkih saveza sa političkim subjektima koji čine opoziciju na republičkom i lokalnom nivou u gradu Banjaluka.

Selak je nakon sjednice takođe odbacio spekulacije o razgovorima sa opozicionim strankama, nazivajući takve navode lažnim.

- Mi u ovakvoj opoziciji ne vidimo rješenje, jer ona nije dio rješenja već problema - rekao je Selak.

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je za Srnu da je Savez nezavisnih socijaldemokrata već donio svoj stav o SPS na sjednici Izvršnog komiteta.

Izvršni komitet SNSD-a je na jučerašnjoj sjednici u Banjaluci donio odluku o raskidu koalicione saradnje na svim nivoima sa SPS-om.