latinica  ћирилица
17/11/2020 |  16:07 ⇒ 16:19 | Autor: SRNA

Vučić: Ekonomsku snagu usmjeriti na dodatno jačanje bezbjednosti

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će jaka i moderna Srbija svoju ekonomsku snagu usmjeriti na dodatno jačanje bezbjednosti svojih građana.
Vučić uručio odlikovanja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije - Foto: SRNA
Vučić uručio odlikovanja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske SrbijeFoto: SRNA

- Srbija je sposobna da se nosi sa svim bezbjednosnim izazovima. Od sveg srca zahvaljujem, čestitam i kažem - vrlo dobro. Naš posao je da služimo Srbiji. Živjela Srbija! - poručio je Vučić na uručenju odlikovanja desetorici pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koja su im dodijeljena povodom Dana državnosti.

Obraćajući se dobitnicima odlikovanja, Vučić je naglasio da je svaki dan važan za njih jer u svakom trenutku moraju da budu na braniku otadžbine - ne birajući vrijeme i prilike, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Vučić je istakao da je Kolubarska bitka, prema kojoj je i ustanovljen Dan Kopnene vojske, najznačajnija bitka između Vojske Kraljevine Srbije i Austrougarske u Prvom svjetskom ratu, te simbol pobjede Srbije u tom ratu.

- Vi koji ste danas nagrađeni za vjernost i službu otadžbini dostojni ste potomci naših slavnih vojskovođa. U isto vrijeme na vama je odgovornost da buduća pokoljenja srpskih vojnika uspostave moralnu vertikalu sa herojima Cera, Kolubare, Morave i Kajmakčalana - istakao je Vučić.

On je vojnicima posebno zahvalio za ulogu u borbi za zdravlje nacije u uslovima epidemije virusa korona.

Za izuzetne zasluge i postignute rezultate u oblasti odbrane i bezbjednosti Srbije Zlatnom medaljom za zasluge odlikovani su general-majori Mladen Vuruna i Bojan Zrnić, pukovnik Željko Obradović i potpukovnik Siniša Marinković.

Zlatnom medaljom za revnosnu službu su, za zasluge i izuzetne rezultate pokazane u obavljanju dužnosti i zadataka u oblasti odbrane i bezbjednosti Srbije, odlikovani pukovnici Nenad Bačkonja, Dragan Stanković i Mićo Suvajac, potpukovnik Radoslav Arsenijević, kapetan fregate Duško Žujović i zastavnik prve klase Predrag Čeperković.

Svečanosti su prisustvovali ministar odbrane Nebojša Stefanović, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović i komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović.