latinica  ћирилица
17/11/2020 |  19:26 ⇒ 20:59 | Autor: RTRS

Fočanski policajci o akciji spasavanja sugrađanina (VIDEO)

Fočanski policajci Đorđe Elek, Nemanja Trivun, Ranko Simović i skiper Miroslav Trivun spasili su život 59-godišnjem sugrađaninu Draganu Pejoviću. Nakon petodnevne potrage, pronašli su ga uz pomoć ribolovaca na nepristupačnoj lijevoj obali Drine.
Đorđe Elek i Nemanja Trivun, i Ranko Simović (Foto: 058.ba) -
Đorđe Elek i Nemanja Trivun, i Ranko Simović (Foto: 058.ba)

Taman kada se činilo da se Draganu Pejoviću izgubio svaki trag, stigla je ohrabrujuća vijest od ribolovaca koji su čuli pozive u pomoć na Bastasima u blizini rafting kampova. Za tridesetak minuta policajci su bili spremni. Pronašli su promrzlog sugrađanina.

Ističu da se okliznio i pao, i tom prilikom povrijedio nogu.

- Fiksirali smo nogu i čamcem ga prevezli na desnu obalu Drine gdje nas je čekala hitna pomoć - priča Đorđe Elek, kriminalistički inspektor PU Foča.

Spasonosnoj akciji doprinijelo je i međusobno prijateljstvo, kao i poznavanje ćudi hirovite Drine, koje je uspješna “četvorka“, dobro naučila radeći kao sertifikovani skiperi.

- Četvrti momak koji je bio s nama je moj brat, koji je na moj poziv uspio da pripremi opremu tako da nismo kasnili ni jednog sekunda. Sve je bilo uigrano - kaže inspektor Nemanja Trivun.

Spasiocima Đorđu Eleku i Nemanji Trivunu bilo je ovo podsjećanje i na akciju spasavanja dvojice dječaka u nabujaloj Drini, prije dvije godine, za šta su od beogradskih “Večernjih novosti“ nagrađeni za najplemenitiji podvig godine.