latinica  ћирилица
17/11/2020 |  19:37 ⇒ 19:38 | Autor: SRNA

Pritvorenika Darka Tasića tukli u zatvoru kod Podujeva

Darko Tasić iz Male Kruše, protiv koga se u Prizrenu vodi sudski proces, tučen je u zatvoru visoke bezbjednosti u Grdovcu kod Podujeva, a u trenutku je od zadobijenih udaraca ostao i bez svijesti, rekao je njegov advokat Ljubomir Pantović.

Pantović je naveo da je juče, prilikom primopredaje između policajaca koji su vršili transport i zatvorskih čuvara u zatvoru kod Podujeva, Tasić zadobio nekoliko udaraca u glavu.

Pantović je rekao za RTS da mu je o napadu Tasić govorio telefonom nakon povratka u zatvor sa sjednice Apelacionog vijeća na kojoj je razmatrana žalba odbrane na prvostepenu presudu za navodno počinjen ratni zločin.

- Darko mi je prenio da je, u prostoriji u kojoj pripadnici policije zaduženi za transport zatvorenika predaju optuženog zatvorskim čuvarima, dobio od nekoga nekoliko udaraca u potiljak, dok je bio vezan lisicama, od čega je na trenutak i izgubio svijest. Kada se osvijestio vidio je da mu je i usna raskrvavljena - kaže Pantović.

On kaže da njegov branjenik Tasić ne zna i ne može da prepozna osobu koja ga je udarila, jer su svi u grupi imali maske, a udaren je s leđa.

Tasić je napad prijavio upravi stražarske službe, a njegov advokat ubrzo će zatražiti od direktora zatvora Grdovac da istraži slučaj i preduzme mjere protiv osoba koje su počinile napad.

Protiv Tasića se u Osnovnom sudu u Prizrenu vodi postupak zbog navodno počinjenog ratnog zločina u selu Mala Kruša.

On je od 22. novembra 2017. godine u pritvoru, a osuđen je krajem juna ove godine na 22 godine zatvora.

Pantović navodi da je prema postojećem zakonskom sistemu na Kosovu i Metohiji maksimalna predviđena kazna za ratni zločin 15 godina zatvora.