latinica  ћирилица
18/11/2020 |  10:52 ⇒ 10:56 | Autor: RTRS

MUP Srpske: Republička akcija pojačane kontrole u saobraćaju

U cilju unapređenja stanja bezbjednosti saobraćaja na putevima Republike Srpske, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske će u periodu od 20. do 24. novembra ove godine realizovati akciju "Odnos vozač – pješak i kontrola vozača pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova", saopšteno je iz MUP Srpske.
MUP Republike Srpske -
MUP Republike Srpske

Pojačane kontrole policijskih službenika biće na dijelovima magistralnih, regionalnih i lokalnih puteva u naseljima gdje se najčešće događaju saobraćajne nezgode, odnosno gdje se može očekivati prisustvo vozača pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova u organizmu i gdje je učestalo nepropisno kretanje pješaka, navodi se u saopštenju.

Iz MUP Srpske podsjećaju da je u prvih deset mjeseci od posljedica 74 saobraćajne nezgode smrtno stradalo 85 lica, od kojih 35 vozača i 10 pješaka. U mjesecu novembru je do sada smrtno stradalo devet lica, od kojih pet vozača i tri pješaka.

MUP Srpske nastavlja sa provođenjem aktivnosti na unapređenju bezbjednosti saobraćaja i apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se odgovorno ponašaju i poštuju saobraćajne propise.