latinica  ћирилица
18/11/2020 |  11:36 ⇒ 11:37 | Autor: RTS

Reprezentacija Srbije desetkovana pred meč sa Rusima

Novi problemi za nacionalnu selekciju Srbije. Poslije kapitena Aleksandra Kolarova i nakon što je Verona objavila da je Darko Lazović pozitivan na virus korna i neće moći večeras da pomogne ekipi, oglasio se i Fudbalski savez Srbije koji je rekao i da su Sergej Milinković Savić i Đorđe Nikolić takođe pozitivni na testiranju.
Fudbalska reprezentacija Srbije (foto: FSS) -
Fudbalska reprezentacija Srbije (foto: FSS)

Lazovićev klub Verona ovo je potvrdila na društvenim mrežama. Takođe se navodi da zbog toga neće igrati protiv Rusije. Dok je FSS objavio da su van stroja i SMS i Đorđe Nikolić. Uz igrače pozitivan na koronu je i jedan fizioterapeut.

Kako nalažu pravila sva trojica su odmah po dobijanju pozitivnig testa izolovani od ostatka selekcije i pridržavaće se protokola dok ne dobiju negativan test. Tek tada će moći da se vrate u svoje klubove.

Selekcija Srbije izuzetno oslabljena ulazi u odlučujući duel protiv Rusije. "Orlovi" večeras imaju imperativ pobjede ukoliko žele da izbore opstanak u grupu B Lige nacija.

Pored kapitena Kolarova, Lazovića, Milinković-Savića i Nikolića u timu neće biti Tadić i Lukić. Manje povrede imaju Kostić i Mitrović, a neće igrati ni Katai.

Ostaje da se vidi kako će selektor Tumbaković sastaviti ekupi i ko će večeras od 20.45 da izađe na megdan Rusima.