latinica  ћирилица
18/11/2020 |  12:53 ⇒ 13:25 | Autor: SRNA

Dodik: Propisi moraju biti poštovani (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da se propisi u Republici Srpskoj moraju poštovati, ali da je ono što je uradio bivši vršilac dužnosti direktora "Puteva Republike Srpske" Nenad Nešić u Prijedoru bilo odgovorno.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

- Formalno gledano očigledno je da tu ima nekih procedura, ali je ono što je Nešić uradio bilo odgovorno u tom pogledu jer je za neke stvari koje su trebale da se urade, dolazeće zime i ostalo, trebalo odmah reagovati, a tender je bio zaustavljen zato što je to bilo vezano za procedure žalbi - rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Na pitanje da prokomentariše izvještaj koji je MUP podnio Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci zbog postojanja osnova sumnje da je Nešić počinio krivično djelo zloupotreba položaja odgovornog lica, Dodik je rekao da "kad uzmete suštinski, Nešić je uradio onako kako je trebalo, a formalno tu ima nekih problema".

- Ali, kada birate između toga da nešto završite na vrijeme, da li da očistite snijeg, da uradite nešto i čekate procedure, a da vam građani stoje i smrzavaju se na ulici, uvijek bih izabrao da podržim taj pristup. Ne znam detalje, ali ono što sam saznao mislim da se radi o tome - rekao je Dodik.

Dodik je naglasio da se propisi moraju poštovati i da se mora poslati takva poruka, te dodao da je njegov pristup tome apsolutno nevažan.