latinica  ћирилица
18/11/2020 |  13:12 ⇒ 13:15 | Autor: SRNA

Dodik: SNSD i institucije Srpske nastaviće da se bore za razvoj svakog dijela Republike

Lider SNSD-a Milorad Dodik istakao je da će ova stranka, kao i republičke institucije nastaviti da se bore za razvoj Banjalake, jednako kao i za Doboj, Trebinje, Istočno Sarajevo, Bijeljini i svaki dio Republike Srpske.

- Ponosan sam zbog pobjede koju je SNSD ostvario jer smo i dalje najjača partija i to ne samo u Srpskoj već i u BiH po broju osvojenih mandata. Povrijeđen sam što je Igor Radojičić izgubio, jer je on bio najbolja opcija, ali poštujem volju birača, izbori su bili fer, a novi gradonačelnik ima priliku da pokaže svoju sposobnost - istakao je Dodik.

On je naglasio da je Igor Radojičić važan čovjek SNSD-a i da je sada najvažnije da ozdravi i izađe iz bolnice.

- Kada se vrati onda ćemo razgovarati o daljem djelovanju. Svakako, nećemo ga napustiti, jer je on bio čovjek na važnim funkcijama, ima veliki potencijal i iskustvo i uvijek će biti naš čovjek - istakao je Dodik.

Kada je riječ o izborima, Dodik je dodoa da je već rekao sve što je imao, te da je i on čovjek koji ima pravo na svoje emocije i greške, te da neke izjave koje je iznio možda nisu dobre.

- Vidim da je opšta haranga na tu vrste priče. Јa sam čovjek ovog grada, ovdje sam rođen, volim Banjaluku, volim Republiku Srpsku, i danas sam došao da vidim gdje možemo da rješavamo probleme, ići ću i sutra i mnoge stvari koje su ovom gradu urađene, mogu s ponosom da kažem da sam u njima učestvovao, i kada je riječ o istočnom i zapadnom tranzitu, rekonstrukciji Univerzitetskog kliničkog centra, fabrike vode i slično - istakao je Dodik.

On je konstatovao da Banjaluka prije 12, 13 godina nije imala vodu u ljetnim mjesecima što svi zaboravljaju, a danas je u prilici da se vodovodna mreža raširi u svim selima.

- Mi ćemo nastaviti to da radimo i sve što budem činio činiću da Republika Srpska i Banjaluka budu što bolje. Banjaluka je moja emocija, kao što je i Republika Srpska. Јa to strastveno branim i želim da Banjaluka bude što je moguće urednija i bolja - istakao je Dodik.

Rekao je da ne spori izbor novog gradonačelnika, ali po onome što je on najavljivao poput besplatnih udžbenika, prevoza, je krajnje iluzorno i već je danas počeo da mijenja izjave i da govori da će to činiti subvencijama.

- Kada smo sjedili u Vladi zajedno za Igrom Radojičićem razgovarali smo o nekoliko važnih kapitalnih inveticija a jedna od njih je izgradnja koncertne dvorane što predstavlja približavanje grada evropskim standardaima. Da li će to biti prioritet novog gradonačelnika, sačekaćemo pa ćemo vidjeti - rekao je Dodik.

Podsjetio je da je SNSD dobio 42 opštine i grada, u 46 lokalnih zajednica imaće skupštinske većine, dok mnogi mediji spekulišu zanemarujući činjenicu da je SNSD dobio najviše mandata.

- Iz federalnih medija sam vidio da 26 opština ima SDA, 17 HDZ, a 43 SNSD. Mi smo najjača partija i imamo najveći broj opština, a u značajan podatak je da u FBiH ima više opština nego u Srpskoj - naveo je Dodik.