latinica  ћирилица
18/11/2020 |  15:11 ⇒ 19:37 | Autor: SRNA

"Nemjerljiva vrijednost djela Kolje Mićevića"

Ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić istakla je danas da je prevodilac i književnik Kolja Mićević ostavio djela nemjerljive vrijednosti.
Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske - Foto: RTRS
Ministarstvo prosvjete i kulture Republike SrpskeFoto: RTRS

- Povodom smrti uglednog prevodica i književnika Kolje Mićevića, u ime Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i u svoje ime, njegovoj porodici, prijateljima i poštovaocima njegovog pregalaštva upućujem najdublje i iskreno saučešće - navela je Trivićeva u telegramu saučešća.

Ona je naglasila da je Mićević živio ugled erudite i prevodioca svjetskog glasa, pjesnika, prozaiste i esejiste, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

- Nesvakidašnjom stvaralačkom snagom i svestranošću, pišući na više jezika i baveći se i drugim umjetnostima, obogatio je domaću i svjetsku književnost i osigurao sebi počasno mjesto među najuglednijim umjetnicima - piše u telegramu saučešća.

Kolja Mićević /79/ bio je pozitivan na virus korona, a preminuo je sinoć u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci.