latinica  ћирилица
18/11/2020 |  15:31 ⇒ 15:31 | Autor: sputniknews.com

Predsjednik Brazila se pohvalio komplimentima koje mu je dao Putin

Brazilski predsjednik Žair Bolsonaro objavio je video obraćanja Vladimira Putina na samitu BRIKS-a, koji je tom prilikom istakao “najbolje muške osobine i volju“ brazilskog lidera, koji je bio zaražen kovidom 19, i rekao da su njegovi postupci “primjer hrabrog vršenja svoje dužnosti“, prenosi portal “Estado".
Žair Bolsonaro (Foto: extra.globo.com) -
Žair Bolsonaro (Foto: extra.globo.com)

Prema navodima Bolsonara, Putin je održao govor pred kraj samita BRIKS-a, koji je zbog virusa korona organizovan u formi video-konferencije, navodi se u članku.

​Putin je ove godine predsjedavajući samita. Govor je održao na ruskom jeziku, a Bolsonarov tim je preveo Putinovu izjavu. Ruski predsjednik na snimku govori o borbi protiv pandemije i činjenici da je i brazilski predsjednik bio zaražen kovidom 19.

- Pokazali ste najbolje muške osobine i volju. Rješenju svih pitanja pristupili ste polazeći od interesa vašeg naroda, vaše zemlje, a tek onda ste se bavili odlukama vezanim za Vaše zdravlje. Ovo je za sve nas primjer ne samo hrabrog vršenja svoje dužnosti, već i ispunjavanja svojih obaveza kao šefa države - rekao je Putin na snimku koji je objavio Bolsonaro.

- Nije nam bilo lako da radimo ove godine, ali Vi ste još bili zaraženi koronom i vrlo hrabro ste prošli kroz to iskušenje. Želim Vam sve najbolje, prije svega, zdravlje. Svi smo vidjeli koliko vam je bilo teško - rekao je predsjednik Rusije.