latinica  ћирилица
18/11/2020 |  19:07 ⇒ 21:22 | Autor: RTRS

Udruženje ugostitelja u humanoj misiji - obroci za zdravstvene radnike (VIDEO)

"Obrok za naše heroje" je humanitarna akcija koja se sprovodi već treću nedjelju u Banjaluci. U okviru ove aktivnosti, dostavljaju se besplatni obroci medicinskom osoblju u ARI ambulantama.
Obrok za naše heroje -
Obrok za naše heroje

Ideja o ovoj akciji, potekla je iz Udruženja poslodavaca u turizmu i ugostiteljstvu-HOREKA Republike Srpske.

"Obrok za naše heroje" je projekat kojim ugostitelji, daju podršku medicinskim radnicima za dodatni napor koji svakodnevno ulažu u borbi protiv pandemije korona virusa. Pored poslodavaca, ovu akciju podržali su i radnici u ugostiteljstvu. Oni su kao pomoć ovoj akciji, svoje tople obroke donirali medicinskim radnicima.

- Mi smatramo da je medicinskim radnicima potrebno izraziti podršku za rad, dodatni napor koji ulažu u borbi protiv ove pandemije. Ne zovemo ovo isključivo pomoću, jer oni imaju svoj topli obrok. Međutim, naša ideja jeste da mi ugostitelji kao jedan od najugroženijih sektora, odamo podršku drugom sektoru koji je najviše opterećen ovom krizom - rekao je Dragan Dakić, koordinator projekta "Obrok za naše heroje".

Banjaluka je prva u regionu koja je pokrenula ovakav vid humanitarne akcije, a da bi se i u predstojećem periodu sprovodila u praksi, potrebno je uključiti i druge privredne subjekte.

- Zamisao je da se i ostale kompanije uključe u ovaj sistem pomoći ili na neki način struci kojoj je potrebna pomoć. Osmisli smo način finansiranja, da putem HOREKA kao nosioca čitavog projekta, može se donirati novčani prilog, a ona će taj prilog isplatiti restoranima, koji će vršiti distribuciju hrane medicinarima - naveo je Goran Kurtović, član Upravnog odbora Udruženja HOREKA.

Medicinski radnici zahvalni su na ovom humanom gestu.

Osim u Banjaluci, ovakav vid humanitarne akcije sprovodi se, između ostalog, i u Gradišci, a ista aktivnost očekuje se i u Foči i Kozarskoj Dubici.