latinica  ћирилица
19/11/2020 |  09:17 ⇒ 09:25 | Autor: srpskainfo.com

Plenković: Situacija veoma ozbiljna, uskoro nove mjere

Premijer Hrvatske Andrej Plenković danas je na sjednici Vlade potvrdio da će Štab u sljedećim danima donijeti novi paket mjera protiv virusa korona.
Andrej Plenković - Foto: klix.ba
Andrej PlenkovićFoto: klix.ba

- Budući da je pandemija Kovida-19 tema koja je među nama stalno, na tu temu se danas održava sjednica Evropskog savjeta. Ono što je važno je da u ovom kontekstu brojeva koje vidimo juče i ovih dana još jednom apelujemo da je situacija veoma ozbiljna. U tri zadnje sedmice u oktobru smo imali udvostručenje gotovo svake sedmice. U zadnje tri sedmice rast se nastavio, ali se bitno usporio zahvaljujući mjerama koje smo uveli – rekao je Plenković.

On je istakao da su mjere usporile širenje epidemije, prenosi Indeks.

– Ali krivulja nije počela padati na način na koji bismo htjeli da se to dogodi. Trebamo napraviti dodatne napore da se smanji opterećenje zdravstvenog sistema – istakao je Plenković.

Porastao je i broj preminulih.

– Јuče i prekjuče smo zbog toga razgovarali kako bi Krizni štab izradio paket novih mjera kojima ćemo nastojati organizovati naš život i rad na način da se smanji intenzitet širenja epidemija. Tu je veoma važno da se svi pridržavaju mjera – rekao je Plenković.