latinica  ћирилица
19/11/2020 |  12:23 ⇒ 12:24 | Autor: SRNA

Mihajlović: Zahvalnost za podršku važnim projektima

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović zahvalila je danas Rusiji za podršku važnim projektima i što razumije viziju i prioritet države Srbije.
Zorana Mihajlović - Foto: TANЈUG
Zorana MihajlovićFoto: TANЈUG

Mihajlovićeva je na sastanku sa zamjenikom generalnog direktora kompanije "Gaspromnjeft" Vadimom Јakovljevim i predsjednikom Upravnog odbora NIS-a Kirilom Tjurdenjevim zahvalila toj kompaniji na društvenoj odgovornosti, posebno za donaciju derivata, goriva i opreme za bolnice i čestitala im zbog uspješno realizovanog projekta "Duboka prerada" u Rafineriji Pančevo.

Ona je ocijenila da Srbija i Rusija i predsjednici Aleksandar Vučić i Vladimir Putin imaju odlične odnose i da će tako biti i dalje.

Mihajlovićeva je navela i da će Ministarstvo mijenjati najvažnije zakone u oblasti rudarstva i energetike, te usklađivati normativno okvir sa međunarodnim direktivama, saopšteno je iz Ministarstva rudarstva i energetike Srbije.

Vadim Јakovljev čestitao je Mihajlovićevoj imenovanje na novu dužnost uz uvjerenje da će saradnja biti još aktivnija i efikasnija.

- Hvala vam za podršku za projekat "Duboka prerada", nastavljamo eksploataciju nafte i realizujemo radove koji su u ovom trenutku efikasni. Kompanija godinu završava bez povećanja zaduženosti, radili smo aktivno na smanjenju troškova kako bismo u ovim za sve nepovoljnim okolnostima mogli dalje da se razvijamo - rekao je Јakovljev.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan - Harčenko koji je poručio da je podrška Rusije neupitna i zahvalio za spremnost Ministarstva rudarstva i energetike Srbije za sveobuhvatnu saradnju.

- Na osnovu iskustva u saradnji sa Vama kao ministrom saobraćaja i infrastrukture, na projektu izgradnje brze pruge Beograd - Budimpešta, uvjeren sam da ćemo dobar i uspješan rad nastaviti i sada - rekao je Bocan-Harčenko.