latinica  ћирилица
19/11/2020 |  13:39 ⇒ 13:40 | Autor: SRNA

Selaković: Beograd je zainteresovan za poboljšanje položaja Srba u Hrvatskoj

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković istakao je na sastanku sa ambasadorom Hrvatske u Srbiji Hidajetom Biščevićem da je Srbija zainteresovana za poboljšanje uslova života srpske zajednice u Hrvatskoj.
Nikola Selaković - Foto: RTRS
Nikola SelakovićFoto: RTRS

Selaković je naglasio da su vrata svih institucija Srbije otvorena za predstavnike hrvatske manjine, te da će biti nastavljene aktivnosti na unapređenju životnih uslova u sredinama u Srbiji gdje živi hrvatska zajednica.

On je ocijenio da su u proteklom periodu učinjeni značajni koraci u pravcu relaksiranja odnosa između Srba i Hrvata, što će se "pozitivno odraziti i na odnose dvije države", saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

- Neophodno je da se odnosi Srbije i Hrvatske dodatno poboljšaju i unaprijede, čemu može doprinijeti intenziviranje političkog dijaloga i konstruktivan pristup rješavanju svih pitanja od zajedničkog interesa. Ekonomija je oblast u kojoj dvije države bilježe primjere dobre saradnje, ali postoji veliki prostor za njeno unapređenje - zaključio je Selaković.