latinica  ћирилица
19/11/2020 |  14:01 ⇒ 14:27 | Autor: SRNA

Marokanac osumnjičen za ubistvo u Otesu uslovno osuđen zbog droge

Migrant iz Maroka Hišam Aglaras, koji je osumnjičen za ubistvo Јasmina Berovića /36/ u sarajevskom naselju Otes i za kojim je raspisana potjernica, ranije je uslovno osuđen zbog posjedovanja i omogućavanja uživanja droge, izjavio je advokat Mirsad Crnovršanin koji je tada zastupao Marokanca.

Opštinski sud u Sarajevu je 22. novembra prošle godine donio presudu kojom je Aglaras uslovno osuđen na četiri mjeseca zatvora. Tada je navedeno da ova kazna neće biti izvršena ako Marokanac ne počini novo krivični djelo u roku od jedne godine od pravosnažnosti presude.

Marokanac je po svemu sudeći u ovom trenutku prekršio uslovnu presudu.

- Ukoliko bude uhapšen, Sud će opozvati uslovnu kaznu i on će biti upućen u zatvor na izdržavanje kazne od četiri mjeseca. On je svakako prekršio uslovnu presudu jer se ona računa od momenta izvršenja novog krivičnog djela, ali pod uslovom da postoje dokazi da se može dovesti u vezu sa krivičnim djelom počinjenim u Otesu - rekao je Crnovršanin za Dnevni avaz.

Prema navodima iz presude, Aglaras je 2019. godine bio neoženjen, a prema saznanjima Avaza od izvora iz istrage, u BiH ima djevojku sa kojom ima dijete.

Trojica migranata su u utorak, 17. novembra, u Barskoj ulici nožem napala mještane naselja Otes. Tom prilikom Berović je ubijen, a teške povrede zadobio je Tarik DŽamalija, čije je zdravstveno stanje stabilno.

Mještani Ilidže juče su se okupili u Maloj aleji kako bi osudili ovo ubistvo, te uputili poruku da nadležne institucije u BiH konačno moraju pronaći način da sklone migrante sa ulica.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo saopšteno je da je policija došla do saznanja da se državljanin Maroka čiji su inicijali A.H. /34/ nalazio u Barskoj ulici na Ilidži, gdje je u napadu jedno lice ubijeno, a dva su povrijeđena.