latinica  ћирилица
19/11/2020 |  14:23 ⇒ 14:27 | Autor: SRNA

Uhapšen Marokanac osumnjičen za ubistvo u Otesu

Uhapšen je migrant iz Maroka Hišam Aglaras, koji je osumnjičen za ubistvo Јasmina Berovića /36/ u sarajevskom naselju Otes, potvrdila je portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.
Migrant iz Maroka Hišam Aglaras (foto: Arhiv) -
Migrant iz Maroka Hišam Aglaras (foto: Arhiv)

- Uhapšen je državljanin Maroka čija fotografija je objavljena i za kojeg se pretpostavlja da je jedan od izvršilaca djela. Za drugom dvojicom se i dalje traga - rekla je Bavčićeva novinarima.

Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić izjavio je da je uhapšeni migrant iz Maroka lociran i pronađen na lokalitetu kod kompanije "Energoinvest" na području opštine Ilidža.

- Priveden je u službene prostorije Uprave policije Kantona Sarajevo. Vrše se određene provjere i kriminalistička obrada - rekao je Hadžiabdić novinarima.

Trojica migranata su u utorak, 17. novembra, u Barskoj ulici nožem napala mještane naselja Otes. Tom prilikom Berović je ubijen, a teške povrede zadobio je Tarik Džamalija, čije je zdravstveno stanje stabilno.

Mještani Ilidže juče su se okupili u Maloj aleji kako bi osudili ovo ubistvo, te uputili poruku da nadležne institucije u BiH konačno moraju pronaći način da sklone migrante sa ulica.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo saopšteno je da je policija došla do saznanja da se državljanin Maroka čiji su inicijali A.H. /34/ nalazio u Barskoj ulici na Ilidži, gdje je u napadu jedno lice ubijeno, a dva su povrijeđena.